Egygólos vereséget szenvedett csapatunk az OTP Bank Liga NB I. 14. fordulójának zárómérkőzésen a címvédő Ferencváros ellen. Labdarúgóink végig küzdöttek, bártan futballoztak, de a Fradi 1977 után újra nyerni tudott a cukorgyári gödörben.

Nagy várakozás előzte meg a Fradi kaposvári vendégjátékát, s ennek megfelelően már a kezdő sípszó előtt sokan foglaltak helyet a lelátókon. A népes hazai közönség már az első negyed órában gólnak örülhetett, hiszen Csiki Norbert ment el a jobb szélen, majd középre adása levágódott Botka Endréről, de pont így lett jó Ádám Martinnak, aki egyet igazított, majd kilőtte a jobb alsót. A Fradinak azonban szinte azonnal volt válasza: Zubkov tértölelő indítása hajszálpontos volt a védők mögé belépő Isaelnek, aki közelről lőtt a hálóba. A folytatásban mindkét csapat előtt adódott lehetőség, hiszen Beliczky Gergő és Nguen Tokmac is betalálhatott volna, de ez végül ismét Isaelnek adódott meg, akinek oldalszabadrúgása többször is lepattant a kapu előtt, s végül a hálóban kötött ki. A szünet előtt Zubkov növelhette volna tovább a budapestiek előnyét, de Slakta Balázs hatalmas bravúrral óvta meg kapunkat az újabb góltól.

A második félidő elején a kapuja elé szegeztük a Ferencvárost, s egy csodálatos góllal sikerült az egyenlítés is! Egy felívelést Ádám Martin fejelt le Csiki Norbertnek, aki felpörgette magának a labdát, majd elemi erővel lőtt a kapuba. A hajrában azonban több nagy gólszerzési lehetőséget is kidolgozott az FTC, s ebből egyet gólra is váltott Boli révén, aki balról indulva tolt kettőt a labdán, majd bal alsóba tekert.

Csapatunk az utolsó pillanatig küzdött, s bár nem érdemelt vereséget, de nem tudott pontot szerezni. Ezt a szurkolók is érezték, hiszen megtapsolták a srácokat, akik az elmúlt évek eredményeivel lehetővé tették, hogy az ország legjobb csapatai lépjenek pályára a cukorgyári gödörben.

 

Kaposvári Rákóczi FC–Ferencvárosi TC 2–3 (1–2)
Kaposvár, Rákóczi-stadion, 4115 néző. V.: Bogár G. (Theodoros, Varga Zs.).
Kaposvári Rákóczi FC: Slakta – Vachtler, Nagy T., Fodor M., Hadaró – Nagy J., Yakymiv (Nagy K., 62. p.) – Nagy R. (Balázs Zs., 79. p.), Beliczky (Zsiga, 79. p.), Csiki – Ádám M. Vezetőedző: Disztl László.
Ferencvárosi TC: Gróf – Lovrencsics, Blazic, Botka (Frimpong, 77. p.), Heister – Ihnatenko, Kharatin – Zubkov, Isael, Tokmac (Sigér D., 79. p.) – Boli (Sihnjevich, 88. p.). Vezetőedző: Sergii Rebrov.
Gólszerzők: Ádám M. (11. p.), Csiki (64. p.), illetve Isael (13 és a 32. p.), Boli (75. p.).
Sárga lap: Nagy K. (75. p.), Vachtler (86. p.), illetve Heister (24. p.), Zubkov (67. p.), Kharatin (71. p.).

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC - FERENCVÁROSI TC
2019. december 1.