Szombat délután a Debrecent fogadja a Kaposvári Rákóczi a labdarúgó első osztályban. Mindkét csapat a dobogóért küzd. A Magyar Kupától az elődöntőben elbúcsúzó kaposváriak már csak a bajnokságra koncentrálhatnak.

Nem sokan fogadtak volna arra, hogy néhány fordulóval a bajnokság vége előtt a Kaposvár dobogón, és főleg a bajnok Debrecen előtt áll majd, s kettejük meccse pedig a dobogóról is dönthet. Mégis így alakult, és a cívis várost évtizedek óta legyőzni nem tudó Rákóczi szeretné végre legyűrni alföldi ellenfelét.
– A Debrecen nagyon jó csapat, nagyon együtt vannak, ők is oda akarnak érni egy Európa-ligás helyre, mi is, remélem, hogy most leszakítjuk őket, legalábbis egy mérkőzés erejéig – fogalmazott Oláh Lóránt, a Rákóczi futballistája.
– Megerősíthetem, hogy a debreceniek ismét együtt vannak és erősek, az edzőváltás, tény és való, jót tett nekik, de nekünk is vannak céljaink, ez pedig a dobogó, úgyhogy őket most itthon meg kell verjük – tett rá egy lapáttal játékostársa, Kovács Zoltán.
A Rákóczi egyenletesebben teljesít a tavaszi szezonban, mint a Debrecen, igaz, a hajdúságiak éppen most, a hajrára szedték össze magukat. A rossz tavaszi rajt után magukra találtak, s az idényben már két edzőváltáson áteső csapat jó formában van. Ennek ellenére tudják, a Kaposvár nem véletlenül áll dobogón, s hozni tudja korábbi önmagát, megtörhet az átok, és sikerülhet végre a győzelem Komlósiék ellen.
Kapospont természetesen megkereste az ellenfelet is, a volt nagyatádi és kaposvári labdarúgót, Szakály Pétert is, aki a szombati mérkőzésen a Debrecent erősíti#!#
– Nagyon egységes csapatnak tartom a Kaposvárt, végre kijött az az évek óta tartó munka, amit belefektettek, kívánom, hogy érjék el a klub eddigi legjobb helyezését. Ez a nevelőegyesületem, szurkolok nekik, de most abban is bízom, hogy mi eredményesek leszünk szombaton. 
A találkozó szombaton fél hatkor kezdődik, a kapos.hu és a sonline.hu internetes portálon nyomon követhetik a mérkőzés alakulását, a Kapos Televízióban pedig vasárnap este fél nyolctól láthatják az összecsapás felvételét.