A feljutás egyik fő esélyesének számító a Debreceni VSC otthonában lép pályára csapatunk a Merkantil Bank Liga 28. fordulójában. A szombaton 14 órakor kezdődő találkozót Ducsai József vezeti majd, míg a két segítője Aradi József és Rózsa Dávid lesz.

 

Nem várja könnyű helyzetből a szombati bajnokit csapatunk, amely a tabellán második helyet elfoglaló DVSC otthonában, a Nagyerdei Stadionban lép pályára.

– Kicsit nehezíti a dolgunkat a sok sérülés, a csapatot ugyanis megviseli a sorozatterhelés – nyilatkozta Várhidi Péter, csapatunk vezetőedzője. – Ráadásul egy betegség miatt Pogacsics Krisztián sem állhat rendelkezésre. A debreceni mérkőzés így egy erőpróba lesz a fiatalok számára, Az ilyen meccsek alkalmával kiderül, hogy milyen szinten állnak, illetve az is, hogy mennyit bírnak az idősek. A keret egy kicsit hektikus a korosztály korosztályt illetően, így elő kell venni az összes erőtartalékot és meg kell próbálni a lehető legjobban kijönni ebből a mérkőzésből.

Az szerdai, Budaörs elleni mérkőzés hajrájában kiállított Szarka Ákost a Magyar Labdarúgó Szövetség három mérkőzésre tiltotta el, ami viszont ennél is nagyobb gond, az az, hogy a támadó bokája megsérült az ütközésben, így egy több hetes kihagyás vár rá.

– Minimum hat hét kihagyás vár rá sérülés miatt – tette hozzá Várhidi Péter. – Ha nem sérül meg, akkor biztos, hogy fellebbezünk az ítélet ellen, hiszen három meccset csak akkor kap egy játékos, ha szándékosan tesz valamit, de a felvételek alapján látszik, hogy az ő mozdulatában nem volt szándékosság.

Akárcsak csapatunk, a DVSC sem várja a legjobb formában a mérkőzést, hiszen a Loki a legutóbbi két bajnokiját elveszítette és szerdán is fontos meccs vár rájuk a MOL Magyar Kupában az MTK ellen.

– Pár héttel ezelőtt biztos, hogy komolyabban vették volna a kupát, de azóta csak egy meccset nyertek és most már ott tartanak, hogy a Vasas megelőzte őket, illetve a Gyirmót ott van a nyakukon – mondta Várhidi Péter. – Emiatt már a bajnokságra is figyelniük kell. Kiindulhatnánk a Debrecen problémáiból, de nekünk is megvannak a sajátjaink. Az előző fordulóban a szintén problémákkal küzdő Budaörs ellen döntetlent értünk el, s ezzel most is kiegyeznénk, még akkor is, ha minden játékos úgy lép pályára, hogy nyerni akar.