Ritka, amikor két csapat egy szezonon belül ötször is tétmérkőzést vív egymással, márpedig szombaton 17 órakor immár ötödik alkalommal lép pályára csapatunk a Mezőkövesd ellen.

 

Az OTP Bank Liga NB I. 24. játéknapján ismét a Mezőkövesd Zsóry FC vendégszerepel a cukorgyári gödörben. A matyóföldiek számára nem ismeretlen terep a Rákóczi-stadion, hiszen ebben a szezonban már harmadik alkalommal szólítják itt pályára őket.

– A Mezőkövesdet már jól ismerjük, hiszen ötödik alkalommal találkozunk egymással, így nem hiszen, hogy új dolgot tudnak mutatni – nyilatkozta Waltner Róbert, csapatunk edzője. – Természetesen ez fordítva is igaz, tudják, hogy milyen szintet képviselünk, ismerik a játékosainkat. A Mezőkövesd nem véletlenül áll a dobogón, illetve a Magyar Kupában sem véletlenül jutott el a negyeddöntőig. Így azzal nem árulok egy nagy titkot, ha azt mondom, hogy egy nagyon jó csapat lesz az ellenfelünk, amely a Ferencvárost is simán verték három-nullára. Arra nem szabad alapoznunk, hogy fáradtabbak lesznek a heti két mérkőzés miatt, hiszen elég bő a keretük. Elég csak arra gondolni, hogy ellenünk a Magyar Kupa visszavágóján a „b” sorukkal álltak ki, s tapasztaltuk, hogy az is mennyire erős, de szombaton minden bizonnyal a legerősebb csapatukkal állnak ki. 

Sajnos együttesünk sem tud a legerősebb felállásban pályára lépni a Mezőkövesd ellen, mivel egy kisebb sérüléshullám söpört végig a csapaton, aminek következtében három belső védőnk is harcképtelenné vált.