Dél-dunántúli rangadó vár a Rákóczira az OTP Bank Liga hétvégi fordulójában. A kiesés elől menekülő csapatunk szombaton 16 órakor a középmezőnyhöz tartozó pécsieket fogadja a Pécsi utcában. A  Ferencváros elleni vereség – és a Paks két győzelme – után ismét kritikus helyzetbe kerültünk, és mindenképpen meg kellene szereznünk a három pontot ahhoz, hogy tovább harcolhassunk a bennmaradásért.

A Kaposvár-Pécs derbi mindig több volt egy átlagos kilencven percnél, a Rákóczi jelenlegi helyzetében azonban szó szerint a lét a tét. A Paks pénteken este 2-0-ra megnyerte a Kecskemét elleni mérkőzését, így immár 28 pontos, vagyis az élvonalban maradáshoz már legkevesebb három meccsünket meg kell nyernünk. Amíg a matematikai esély megvan, természetesen kötelező küzdeni, így nincs más választás#!# meg kell verni a Pécset.
 
„Egyértelműen győzelmet várok a csapattól a Pécs ellen – mondta honlapunknak fiatal játékosunk, Bőle Lukács, aki átlag felett teljesített a legutóbbi mérkőzéseken. – Nagyon nehéz meccsre számtok, de ha hasonló játékot produkálunk, mint a Haladás ellen, akkor nem lesz gond.”
A kaposváriak és a pécsiek eddig 32 alkalommal találkoztak egymással bajnoki mérkőzésen, és ebből 14 alkalommal nyert a Rákóczi és csak hétszer a baranyai együttes. Az NB I-ben ez még csak a 18. dél-dunántúli derbi lesz, és itt is a mi állunk jobban hét sikerünkkel, az öt pécsi diadal ellenében. A cukorgyári gödörből mindössze egyszer tudta elvinni a Pécs mind a három pontot, ötször a kaposváriak örülhettek a lefújást követően.

A pécsiek ezúttal nyugodtan, felszabadultan futballozhatnak, ugyanis 38 pontjukkal a hetedik helyen tanyáznak. Éppen kétszer annyi pontjuk van, mint a Rákóczinak.

Szombaton mégsem tudunk mást elképzelni, mint zöld-fehér győzelmet.