A Nyíregyháza Spartacus FC együttesét fogadja csapatunk a Merkantil Bank Liga NB II. tizenharmadik fordulójában. A vasárnap 15.30 órakor kezdődő bajnokit Radványi Ádám vezeti majd, míg segítői Lémon Oszkár és Baghy Csaba lesznek. A mérkőzést az M4 Sport is műsorra tűzi.

A tabellán tizennegyedik, nemrég edzőváltáson átesett Nyíregyháza Spartacus FC együttesét fogadja csapatunk a Rákóczi-stadionban. Az elmúlt két fordulóra már Lengyel Roland irányításával készült a nyírségi együttes, amely ekkor a Békéscsabát és a Budafokot is legyőzte. A Spari neve mellett azonban így is csupán három győzelem szerepel.
– A Nyíregyháza jobb csapat annál, mint a tabellán elfoglalt helyezése mutat – fogalmazott Waltner Róbert, csapatunk vezetőedzője. Biztos, hogy nehéz mérkőzés lesz, hiszen az előző bajnokságban is nagyszerűen szerepeltek. Úgy vélem, elhamarkodott volt az edzőváltás, hiszen elég gyorsan elküldték Bozsik Józsefet. Biztos, hogy nem az új edző munkája, hogy két mérkőzést megnyertek, hiszen kedden még Bozsik tartotta az edzést, szerdán pedig már nélküle verték meg a Békéscsabát. Ennyi idő alatt egy edző sem tud csodát tenni, de adott új olyan impulzust a Nyíregyházának, a játékosokban pedig benne volt a bizonyítási vágy.

Csapatunk a nyírségiekkel ellentétben remekel, hiszen az első forduló óta nem talált legyőzőre, s az előkelő negyedik helyet foglalja el a tabellán.
– Természetesen a győzelem lebeg a szemünk előtt a hétvégi meccset illetően is – mondta Waltner Róbert. – Ez nem is lehet másképp, mivel bárki is legyen az ellenfél, soha nem lép pályára feltartott kézzel a csapatom. Mindig a maximumot akarjuk kihozni magunkból, s remélem, hogy ez győzelemmel fog párosulni. Emellett pedig a veretlenségi sorozatunkat is minél tovább szeretnénk kitolni.

A válogatott szünet jókor jött csapatunk számára, hiszen a Békéscsaba elleni találkozót megelőzően számos sérülés nehezítette a szakmai stáb dolgát.
– Sajnos továbbra is van sérültünk, de fizioterapeutánk, Somlyai Nóra remek munkát végez – tette hozzá Waltner Róbert. – Neki köszönhetően páran már visszatértek közülük. A válogatott szünetben volt idejük a regenerálódásra a játékosoknak, szabadnapot is kaptak, de utána kőkeményen dolgoztak tovább. Én nem igazán pihentem, hiszen a szünetben is azon munkálkodtam, hogy vasárnap sikerüljön majd nyernünk.

A két csapat eddigi mérlege teljesen kiegyenlített. Az első és másodosztályt is beleértve eddig tizennyolcszor találkoztak egymással a felek, s öt-öt alkalommal nyert mindkét együttes. A vasárnapi bajnokin eltiltása miatt Waltner Róbert nem lehet a kispadon. Ez az előző szezonban egyszer fordult elő, akkor csaptunk idegenben győzte le a Pénzügyőr gárdáját.