Az utolsó helyről várja az OTP Bank Liga NB I. tavaszi szezonját csapatunk. A hátralévő tizenhét forduló során nyolc pontos hátrányt kell ledolgoznia labdarúgóinknak, hogy kiharcolják a bent maradást.

Nemvár könnyű feladat labdarúgóinkra a január utolsó szombatján rajtoló tavaszi szezonban, hiszen nyolcpontos hátrányt kell ledolgozniuk a bent maradás kivívásához. A feladat tehát adott, s ehhez az elmúlt években már bemutatott győzelmi sorozatok kellenek.

– A jelenlegi keretből kilenc játékos már az NB III. óta erősíti a csapatot, s most is sokszor lépnek pályára kezdőként – mondta Waltner Róbert, csapatunk edzője – Óriási különbség van az osztályok között, kellett idő, amíg felvettük az NB I. ritmusát. Amikor már eljutottunk erre a szintre, akkor jöttek az egyéni hibák. A statisztikák alapján futóteljesítményben az ellenfelek fölé nőttünk és a lelkesedéssel, valamint a hozzáállással sem volt gond, de többször is kijött az, hogy az ellenfélnél jobb képességű játékosok vannak, akik berúgták a helyzetetek, míg mi kihagytuk. Sajnos, több olyan játékos is van, aki nem tudta felvenni a ritmust.

Csapatunk szinte ugyanazzal a kerettel vágott neki az élvonalbeli kalandnak, amellyel kivívta a másodosztályból való feljutást, hiszen csupán Csiki Norbert, Balázs Zsolt, Andrij Yakymiv, Tóth Gergely, Matej Poplatnik és Aljosa Vojnovic csatlakozott a kerethez.

– Magunkhoz képest erősítettünk, nem az NB I-hez képest, így nem tudtuk a bajnokság elején felvenni az első osztály ritmusát – tette hozzá Waltner Róbert. – Nyáron azok a játékosok távoztak, akik még az NB III-ban sem voltak mindig kezdők. Az érkezők közül Csiki Norbert és Balázs Zsolt is erősítést jelent, a többiek sajnos nem váltak be. A legfontosabb igazolásunk védekező középpályás posztra Aljosa Vojnovic volt, aki hetven percet játszott, sokat bajlódott sérüléssel. Ezt a fél szezont úgy játszottuk végig, hogy nem volt kimondottan védekező középpályásunk. Nagy János oldotta meg ezt a feladatot, jó teljesítményt nyújtott, elégedett voltam vele, de ez nem az ő posztja, így erre a meghatározó pozícióra mindenképp igazolnunk kell.

Együttesünk az elmúlt tizenhat forduló során három győzelmet aratott, ebből kettőt a Debrecen ellen.

– A Debrecen egy jó csapat, jó edzővel, de ellenük mindig kijött a lépés – mondta Waltner Róbert. – Az első győzelmünknél a védekezésen volt a hangsúly, csúsztak, másztak a játéksok. A másodikon pedig kevesebbet hibáztunk, elöl pedig szinte minden összejött. Több mérkőzésben is benne volt az, hogy pontokat szerzünk. Az Újpest ellen jó meccset játszottunk, akárcsak a Fradi ellen. Pakson is megvolt a lehetőségünk a győzelemre, de kaptunk egy potyagólt, mi pedig kihagytuk az év helyzetét, akárcsak a Puskás Akadémia ellen, öt méterről, a kapuval szemben. Így nehéz nyerni. Az látszik, hogy a csapat folyamatosan fejlődik, de sajnos ez pontokban nem mutatkozik meg. Senki ellen sem játszottunk alárendelt szerepet. Mindenki azt mondta a bajnokság kezdetén, hogy mi leszünk az egyik kieső, de mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy ne legyen igazuk. Próbálunk egy olyan teljesítményt lerakni az asztalra, amellyel kivívjuk az elismerést. Azt gondolom, hogy a szurkolóinkét már sikerült, hiszen mindig segítettek bennünket. Az NB II-ben volt olyan meccs, ahol vezettünk, mégis kifütyültek minket, most pedig egy vereség után is megtapsolnak, mert érzik, hogy soha nem adjuk fel.

Sok pihenő nem vár a labdarúgókra, hiszen a pontvadászat január utolsó szombatján folytatódik, így csapatunk már január másodikán újra edzésbe áll.