Megint nem sikerült#!# Pécsen is alulmaradt a Kaposvári Rákóczi FC az OTP Bank Liga 12. fordulójában. A gól nélküli első félidőt követően a hazaiak háromszor is bevették a mieink kapuját, a csereként beállt Waltner a hajrában szépített.

Remek időben, mérsékelt érdeklődés mellett indult útjára a labda az NB I. dél-dunántúli rangadóján. A szolid kezdés után a 8. percben Addo harcolt ki szabadrúgást 23 méterre a pécsi kaputól, Kovács Olivér lövése után Dibusz védett. Egy perccel később igazi tűzijátékot láthattunk a somogyi kapu előtt. Szatmári beadása után Grumic fejelt kapura, Okuka a gólvonalról mentett, majd Koller lőtt, és a védőink ismét mentettek. Eseménytelen, rengeteg hibával tarkított „játékot” hozott a következő tizenöt perc, aztán a 24. percben Addo lőtt jobbról, 10 méterről a kapu fölé. Nem sokkal később, látva a produkciót, elfogyott a nézők türelme, gúnyos tapsot és „szép volt, fiúk" kiáltást hallottunk a sokadik elrontott passz után… A 31. percben Mohl találta telibe a bal kapufát egy 25 méteres szabadrúgás után, két perccel később pedig Frőhlich lőtt 18 méterről fölé. A 36. percben, kaposvári kontra végén Oláh passzolt Bőle elé, aki 17 méterről a kapu fölé tekerte a labdát. A 42. percben Markus vesztette el a labdát a pécsi tizenhatos előtt, a gyors hazai támadás végén Koller elől mentett Ranilovic kapus.

A 49. percben megszerezte a vezetést a Pécs. Uzoma bal oldali beadása után a középen érkező Szatmári lőtt 6 méterről a bal felsőbe. 1-0. 
Az 53. percben Rácz ment el a bal oldalon, középre adott, de a kaposváriak szerencséjére Grumic lemaradt a labdáról.
A 66. percben növelte előnyét a Pécs. Szatmári szabadrúgása után Koller Krisztián, senkitől sem zavartatva, négy méterről pörgetett a kapu jobb felső sarkába. Figyelemre méltó, hogy megint egy csere után nem sokkal kaptunk gólt… 2-0.
A 79. percben sakk-matt helyzetig futballozott a Pécs, de Grumic 6 méterről is mellé tudta lőni a labdát. A 80. percben aztán megkaptuk a kegyelemdöfést#!# Rácz beadása után Fodor fejelte le a labdát, Koller pedig jobbról, 17 méterről lőtt a jobb alsó sarokba. 3-0.
A 82. percben Balázs B. fejesét fogta bravúrral Dibusz. A 85. percben szépített a Rákóczi. Pavlovic adta jobbról középre a labdát, Waltner 7 méterről fejelt, a labda a jobb kapufa tövéről pattant a hálóba. 3-1.

Pécsen is kikaptunk…
PMFC-Matias – Kaposvári Rákóczi FC 3-1 (0-0)
Pécs, 1000 néző. V.#!# Vad II.
Pécs#!# Dibusz – Fodor, Balogh B., Romic, Uzoma – Szatmári, Koller (Deutsch, 84.), Frőhlich (Márkvárt, 63.), Mohl – Grumic, Rácz F. (Wittrédi, 84.) Vezetőedző#!# Lőrincz Emil.
Rákóczi FC#!# Ranilovic – Pavlovic, Okuka, Kovács O., Zámbó (Thiam, 65.) – Addo, Babic – Balázs B., Oláh (Vrucina, 77.), Bőle – Markus (Waltner, 60.). Vezetőedző#!# Prukner László.
Gólszerzők#!# Szatmári (49.), Koller (66, 79.), illetve Waltner (85.)
Sárga lap#!# Balogh B. (20.), Grumic (29.), Fodor (56.), Rácz (57.), illetve Bőle (41.), Okuka (86.), Babic (86.), Addo (91.)