Értékes három ponttal gazdagodott a Rákóczi a labdarúgó Soproni Liga hétvégi fordulójában. A kaposváriak Nemanja Nikolics mesterhármasával győztek a Diósgyőr otthonában.  A somogyiak végig kézben tartották a mérkőzést, a házigazda csak a 91. percben szépített.

A kezdés előtt – kis túlzással – mindkét csapat duzzadt az önbizalomtól#!# a Diósgyőr legutóbb a Fradi-pályán nyert, a Rákóczi pedig legutóbbi három bajnokiján hét pontot gyűjtött. A somogyiaknak az elmúlt években nem jutott túl sok sikerélmény Borsodban, most viszont a három pont reményében indultak el a hosszú útra.
Már az első félidőben kiderült, hogy komoylak a kaposváriak szándékai… A 14. percben Nikolics 20 méteres lövése után védett a hazaiak kapusa, három perccel később megint Nikolics előtt adódott lehetőség#!# a kaposvári támadó 13 méterről durrantott mellé.
A 22. percben megszerezte a vezetést a Rákóczi#!# Grúz passza után Szepessy adott jobbról középre, az érkező Nikolics pedig 9 méterről a kapuba továbított. 0-1.
A 28. percben növelte előnyét a Prukner-legénység#!# Bogdán remek indítása után Nikolics került helyzetbe, és 10 méterről a kapuba emelt. 0-2.
A 32. percben majdnem meglepte Milintét a hazai együttes#!# egy félpályáról kapura ívelt labdát csak a kapufa segítségével szedett össze a somogyi hálóőr… A 33. percben Takács lőtt 15 méterről, Bogdán önfeláldozó mozdulattal óvta meg a góltól kapuját.
A második félidőt Lippai 25 méteres lövése vezette be, Milinte védett. A hazaiak megpróbáltak fölényt kiharcolni, a kaposváriak viszont tudták, mi a dolguk. A 60. percben Ivancsics 14 méteres lövését hárította Milinte, nem sokkal később Lippai 18 méteres lökete sem okozott gondot a Rákóczi kapusának
A 71. percben az ex-diósgyőri Sztanics lőtt fölé 18 méterről, válasz gyanánt pedig Takács bombázott harmincról alig mellé.
A 73. percben harmadszor is beköszönt Nemanja Nikolics. Balázs Benjámin jobb oldali beadása után a kaposváriak gólfelelőse 5 méterről fejelt a diósgyőri kapuba. 0-3
A 79. percben újoncot vataott a Rákóczi#!# Sztanics helyett a saját nevelésű Bőle Lukács lépett pályára. A hajrában kétszer villant a Diósgyőr#!# előbb Balajti fejelt fölé, majd Apostu 14 méteres lövése kerülte el Milinte kapuját. Nem adták fel a borodiak#!# előbb Lippai bal oldali, 17 méteres lövését követően Milinte ütötte szögletre a labdát, majd a 91. percben szépített a Diósgyőr#!# Balajti beadása után Huszák fejelt a kaposvári kapuba. 1-3.
A kaposváriak újabb lelki tehertől szabadultak meg. végre NB I-es bajnokit nyertek Diósgyőrben. Úgy tűnik, megint jó az őszi hajránk#!# Prukner László együttese legutóbbi négy mérkőzésén 10 pontot szerzett.
Szép volt, fiúk!

Diósgyőr – Kaposvári Rákóczi 1-3 (0-2)
Diósgyőr, 2500 néző. V.#!# Berger.
DVTK#!# Somodi – Bognár, Milicsics, Jeknics (Apostu, 46.), Takács P. – Búrány, Vukadinovics, Huszák, Lippai – Balajti, Ivancsics (Szabó Z., 61.). Vezetőedző#!# Aczél Zoltán
Kaposvári Rákóczi FC#!# Milinte – Grúz (Hegedűs, 46.), Petrók, Zahorecz – Gujics, Maróti, Balázs, Sztanics (Bőle, 79.), Bogdán – Nikolics, Szepessy (Pest, 59.). Vezetőedző#!# Prukner László
Gólszerzők#!# Balajti (91.), illetve Nikolics (22., 28., 73.)