A Békéscsaba otthonában lépett pályára csapatunk az NB II. kilencedik fordulójában. A két azonos ponttal álló együttes csatáját végül a hazaiak nyerték, így ők csatlakozhattak a közvetlen élmezőnyhöz. A mérkőzés előtt Balog Zsolt, az Előre csapatkapitánya egy lila-fehér mezt adott át a Kovács Olivérnek, hogy juttassák el a Horváth Tamásnak, akinek gyógyulást kívánnak.

Az első helyzetek a hazaiak előtt adódtak. Előbb egy 30 méteres szabadrúgással veszélyeztették Rusák kapuját, majd pedig a 12. percben már a vezetést is megszerezték. Kertész vehette át a labdát a félpályánál, ellépett a védője mellett és jó húsz méterről a felső lécre vágta a labdát, ami onnan a kapuba vágódott. Nem sokkal utána Hadaró lövését Póser védte bravúrral. A 22. percben elvesztették a csabaiak a félpályánál a labdát, a gyors kontra után Kiss Márton jobboldali beadását követően Rajczi fejelt közelről a hazai kapuba, ám Szabó Zsolt játékvezető les miatt nem ítélt gólt. A 27. percben Kovács Tamás 20 méteres szabadrúgása centikkel ment el a kapu mellett. 
A második félidő már nem hozott igazán jó játékot. A legnagyobb lehetőség Borbélyé volt, akinek húsz méterről elvégzett szabadrúgását Rusák bravúrral fogta. A 74. percben Zsdrál távolról kísérletezett, ám komoly gólszerzési esély ebben sem volt. A hajrában beszorult a Békéscsaba, az utolsó percekben is a Rákóczinál volt többet a labda, de a hazaiak jól védekeztek.
Békéscsaba 1912 Előre – Kaposvári Rákóczi 1-0 (1-0)
Békéscsaba, 1400 néző. V.#!# Szabó Zs. (Király K., Becséri D.)
Békéscsaba#!# Póser – Bényei (Tölgyesi, a szünetben), Koszó, Balog Zs., Juhász Gy. – Borbély, Bagi – Berki P., Viczián (Lőrinczy, 79.), Kertész (Király P., 89.) – Szilágyi P. Vezetőedző#!# Zoran Szpisljak
Rákóczi FC#!# Rusák – Kiss M., Kovács O., Lakatos G., Hadaró – Kovács T. (Hampuk, a szünetben), Albert Á. (Nagy K., 79.) – Karacs, Zsdrál, Dominic – Rajczi (Király V., 61.). Vezetőedző#!# Márton Gábor
Gólszerző#!# Kertész (12.)
Sárga lap#!# Borbély (31.), illetve Zsdrál (24.), Kovács T. (38.)

Zoran Szplisjak#!# – Nehéz mérkőzésre számítottam, ami be is igazolódott. A találkozó elején sikerült vezetést szereznünk, és további lehetőségeink is adódtak. A szünet után a vendégek mindent megtettek az egyenlítésért, de a csapat jól küzdött, s megszereztük a három pontot.
Márton Gábor#!# – A futball nem igazságos játék. A mérkőzés elején kaptunk egy elkerülhető gólt, majd a pálya széléről úgy tűnt, mi is szereztünk egy gólt, amit viszont a játékvezető nem adott meg. Sajnálom a fiúkat, mert nem érdemeltünk vereséget.