Idegenben szerzett pontot a Rákóczi a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójában. A kaposváriak Pakson léptek pályára, és sikerrel óvták meg kapujukat a góltól.

A középmezőnyben tanyázó Paks és a kiesés elől menekülő Rákóczi összecsapásán hét percet kellett várni az első helyzetre#!# Heffler lőtt fölé egy lecsorgó labdát 17 méterről. A folytatásban is a mezőnyben pattogott a labda, nem alakult ki veszélyes helyzet egyik oldalon sem. A 14. percben Horváth T. szabadrúgása után Graszl fejelt 9 méterről a jobb sarok mellé. Négy perccel később Sipeki juttatta a kaposvári kapuba a labdát, de előtte kezezett, így nem változott az eredmény.
Újabb eseménytelen időszakot követően a 31. percben Vayer lőtt 22 méterről, szabadrúgásból mellé. Kilenc perc múlva Vayer szöglete után Bartha csúsztatta meg a labdát, Magasföldi pedig alig maradt le a csatlakozásról a kapu előterében. A félidő zárásaként Kiss T. lőtt 24 méterről mellé.

A térfélcsere után is sokat kellett várni az első említésre méltó eseményre. Az 58. percben Magasföldi bal oldali beadása után a hosszú oldalon érkező Bartha az 9 méterről lőtt a kapu jobb oldala felé, de Graszl a gólvonalról szögletre mentett. Nyolc percre rá Sipeki lövése után Hajdúch öklözte ki a labdát, majd Vayer próbálkozott, de a védőkben elakadt a lövés. A 72. percben Vayer szöglete után Böde csúsztatott a jobb kapufa mellé. Négy perccel később Szabó adta be a labdát balról, az érkező Hrepka elől Hajdúch mentett szépen. A tolnaiakat a második félidőben az erős szél is támogatta, és a hajrában időnként beszorították kapujuk elé a somogyiakat. A hajrában Hajdúch lépett elő főszereplővé#!# a szlovák kapus előbb Vayer, majd Szatmári lövését védte bravúrral.
Gól végül nem született ezen a délutánon. A mérkőzés legfőbb pozitívuma, hogy a Rákóczi idegenben gazdagodott egy ponttal. Folytatás a jövő pénteken a dobogós Győr otthonában.

MVM Paks – Kaposvári Rákóczi FC 0-0
Paks, 1500 néző. V.#!# Solymosi
Paks#!# Csernyánszki – Heffler T., Éger, Fiola, Szabó J. – Bartha (Böde, 62.), Sifter, Sipeki, Vayer – Kiss T. (Szatmári, 85.), Magasföldi (Hrepka, 62.). Vezetőedző#!# Kis Károly
Rákóczi FC#!# Hajdúch – Zsók, Bank, Graszl, Jánvári – Sedlak (Grumic, 80.), Addo (Mustapha, 62.) – Haruna (Kovács O., 92.), Horváth T., Balázs B. – Bebeto. Vezetőedző#!# Sisa Tibor
Sárga lap#!# Sedlak (31.), Addo (51.)