A tabella második helyén álló FC Ajka csapatát fogadjuk szombaton 17 órától. A mérkőzés igazi rangadó, hiszen két ponttal vezetjük a bajnokságot a Veszprém megyeiek előtt.

Talán nem túlzás azt állítani, hogy mindkét csapat számára az év mérkőzése következik. A bajnokság vége előtt hat fordulóval az élen álló együttesünk előnye két pont, melyet ötre növelnénk az FC Ajka elleni rangadón.
– Ha nyernénk, akkor is korai lenne még kijelenteni, hogy miénk a bajnoki cím, de az tény, hogy egy sikerrel óriási lépést tennénk felé – fogalmazott Waltner Róbert, csapatunk edzője. – Ezen a mérkőzésen is mindent megteszünk azért, hogy feljusson az NB II.-be. Ugyanúgy készülünk, mint a többi bajnokira. A játékosok tudják, hogy mi múlik ezen a találkozón, érzik a fontosságát. Sikerült felkészítenem a csapatot, remélem, hogy hazai pályán sikerül megvernünk a riválisunkat.
Mindkét együttes kiváló formában várja a találkozót. Az ajkaiak száz százalékosak tavasszal, míg együttesünk legutóbb tavaly októberben szenvedett verséget, éppen Ajkán.
– Természetesen szeretnénk visszavágni az Ajkának, nemcsak az őszi vereségért, hanem a legutóbbi három vesztes mérkőzés miatt is – mondta Waltner Róbert. – Mióta átvettem a csapatot az ajkai az egyetlen vereségem. Akkor a kezdő védelemből három ember is hiányzott, ha ott vannak, máshogy alakult volna a találkozó. Akárcsak az Érdtől az Ajkától is három egymás utáni mérkőzésen kaptunk ki. Az Érdnek már visszavágtunk, most az Ajkán a sor. Szombaton koncentráltan futballozva, csapatként gyűjtenénk be a három pontot. Remek veretlenségi sorozatban vagyunk, azért is mindent elkövetünk, hogy ez ne szakadjon meg.
Csapatunk számára nagyon fontos szurkolóink bíztatása, így kérünk mindenkit, szombaton látogasson ki a stadionba és szurkoljon a kaposvári győzelemért!
– Bízom benne, hogy sok szurkoló látogat majd ki és tizenkettedik játékosként támogatnak minket – tette hozzá Waltner Róbert.
Az Ajka elleni rangadón sérülés miatt Borsi Bence és Vachtler Csaba sem léphet pályára. Rajczi Péter, aki több hetet volt kénytelen kihagyni sérülés miatt már a csapattal készül.