Sorozatban negyedik győzelmét aratta csapatunk a BSS Monor ellen a Merkantil Bank Liga NB II. hetedik fordulójában. Együttesünk remekül kezdte a mérkőzést, s végül 3–2-es győzelmet aratott.

Jól kezdte a mérkőzés csapatunk a szintén feljutó Monor ellen. Az első negyed órában Beliczky Gergő lövését blokkolta Fülöp Noel, majd Szakály Attila lőtt mellé nagy helyzetben. Az újabb lehetőség Hadaró Valentin előtt adódott, akinek éles szögből leadott lövését védte Bozsó Antal. A huszadik percben érett góllá csapatunk fölénye#!# Vachtler Csaba beadását követően Beliczky Gergő elől, Karacs Dániel juttatta a saját kapujába a labdát. A vendégek egy szöglet után a mezőny legmagasabbja címet is megnyerő Tóth Barna fejesével azonban korán egyenlítettek. A folytatásban mindent megtett együttesünk, hogy újra átvegye a vezetést. A játékrész hajrájában Hadaró Valentin erős lökete kevéssel szállt fölé, majd Vachtler Csaba távoli lövését piszkálta ki a léc alól Bozsó Antal kapus, majd Zsiga Ervin szabadrúgása kevéssel szállt fölé. A félidő utolsó perceiben Karacs Dániel kapta meg második sárga lapját is, így csapatunk több mint egy félidőt játszhatott előnyben.
A második játékrész elején Rajczi Péter fordult le emberéről, s mesterien lőtte ki a bal alsót, így csaptunk újra előnybe került. A folytatásban tudatosan játszott csapatunk, de Ficsor Richárd átlövése, melyet a levegőben úszva ütött szögletre Pogacsics Krisztián jelezte, hogy nem adták fel a monoriak. Sőt, Szerencsi Miklós kis híján egyenlített, de első lövését még védte Pogacsics, majd a kipattanót centikkel mellé rúgta. A csereként beálló Nagy Krisztián találata azonban eldöntötte a három pont sorsát, igaz, a vendégek az utolsó másodpercekben Tóth Barna lövésével újra bevették csapatunk kapuját.
Együttesünk sorozatban a negyedik sikerét aratta, így a negyedik helyről várhatja a válogatott szünetet.
Waltner Róbert#!# A lényeg, hogy megszereztük a három pontot, de ebben a mérkőzésben benne volt, hogy egy héten belül háromszor is játszottunk. A szerdai, ZTE elleni találkozó főleg, hiszen Zalaegerszegen nem sok csapat nyer(t), s ott mindent kiadtak magukból a játékosok. Ehhez az is hozzátartozik, hogy Zsiga Ervin négy hetet hagyott ki a felkészülés alatt, mindkét meccset végig játszotta, de többen vannak így. Megértem a szurkolókat, hogy azt akarják, hogy támadjunk, de a szerdai meccs után nem olyan könnyű ugyanazt a futómennyiséget lerakni az asztalra. A Monor nem rossz csapat, sokan megszenvedtek ellenük, mi pedig nyertünk, s ezt nem szabad elfelejteni. Hat mérkőzés óta veretlenek vagyunk, s az utolsó négyet megnyertük, így nem értem a szurkolók részéről, azt, hogy, amikor vezetünk 3–1-re miért elégedetlenek. Nem tudunk mindig jól játszani, de törekszünk rá. Megértem, hogy ilyenkor, amikor az ellenfél tíz emberrel játszik, azt akarják, hogy támadjuk, de ebben az esetben türelmesen kell futballozni, mert az ellenfél el fog tolódni. Ez meg is történt, így szereztük a harmadik gólunkat. Az edző és a szurkoló is máshogy látja a mérkőzést, de volt olyan periódusa a találkozónak, amikor jól esett volna, ha szurkolnak nekünk, hiszen ez óriási segítséget tud adni. A folytatásban bízom abban, hogy mellettünk lesznek a szurkolók.
Horváth Dávid#!# Jól kezdtük a mérkőzést, de ezt követően sok technikai hiba csúszott a játékunkba és öngólt is vétettünk. A kiállítás megpecsételte a helyzetünket, így a második félidőben, egyenlő állásnál az volt a célunk, hogy minél tovább bírjuk kapott gól nélkül. Ez nem sikerült, utána pedig hiába küzdöttünk hősiesen, ez kevés volt a pontszerzéshez.
Kaposvári Rákóczi FC–BSS Monor 3–2 (1–1)
Kaposvár, Rákóczi-stadion, 942 néző. V.#!# Dolnegó (Iványi, Kis Z.).
Kaposvári Rákóczi FC#!# Pogacsics – Vachtler, Ur, Szabó A., Hadaró – Szakály A. (Nagy R., 70. p.), Godzsajev-Telmán – Zsiga (Nagy K., 59. p.), Beliczky, Bíró D. (Csernák, 40. p.) – Rajczi. Vezetőedző#!# Waltner Róbert.
BSS Monor#!# Bozsó – Sági, Fülöp N., Tóth F., Balanescu (Szerencsi, 65. p.) – Karacs D., Bori – Szuhodovszki (Szabó D., a szünetben), Palincsár (Tóth Á., 75. p.), Ficsor – Tóth B. Vezetőedző#!# Horváth Dávid.
Gólszerzők#!# Karacs D. (20. p. – öngól), Rajczi (50. p.), Nagy K. (83. p.), illetve Tóth B. (29. és a 92. p.).
Kiállítva#!# Karacs (42. p.).
Sárga lap#!# Nagy K. (64. p.), Godzsajev-Telmán (75. p.), illetve Karacs D. (19. p.), Balanescu (45. p.), Tóth F. (80. p.)
Rákóczi-Monor
2018. szeptember 3.