Rajtra kész a Kaposvári Rákóczi második számú labdarúgócsapata. Barna László tanítványai a hétvégén Szombathelyen kezdik meg NB II-es bajnoki szereplésüket. A somogyi alakulat legfontosabb célja az, hogy játékosai minél többet fejlődjenek a szezon során. A csapat gerincét kaposvári kötődésű játékosok alkotják. 

Kőkemény nyári felkészülésen vannak túl a Kaposvári Rákóczi második számú együttesének labdarúgói. A játékosoknak kell is az energia, hiszen újoncként az NB II-es pontvadászat nyugati csoportjában kell helytállniuk. Az első próbatétel a Szombathelyi Haladás ligacsapatának otthonában lesz szombaton 17 órai kezdettel. 
– Nagyon várjuk már a rajtot – mondta Barna László, a csapat edzője. – Amikor megtudtuk a sorsolást, már tisztában voltunk vele, hogy hol kezdünk, kivel játszunk, úgyhogy mindenkiben van egy olyan várakozás, hogy nem tudja egyelőre, mire képes, de reméljük, hogy meg tudjuk állni a helyünket. Elég sokan vagyunk#!# tizenöt fős mindenképp lesz az állandó keret, és ehhez jönnek az első csapattól azok a fiatal játékosok, illetve a sérülésből felépülő futballisták, akiket Prukner László vezetőedző kijelöl, hogy játszhatnak nálam. Velük próbáljuk megoldani a bajnokságot.
Böröczky Bánk az előző szezonban bajnokságot nyerő csapat egyik alapembere volt. A fiatal játékos szerint a szombathelyi idénynyitón is jók lehetnek legalább egy döntetlenre. 
– Remélem, sikerül ott is pontot szerezni, mindenképpen jó lenne. Ezután a Paksot fogadjuk itthon a jövő héten vasárnap, ott mindenképpen győzelmet várok a csapattól. Mindenképpen nehezebb lesz ez a bajnokság, mint a tavalyi. Jó lenne mindenképpen a bennmaradásért küzdeni, meglátjuk, mennyire fog sikerülni – mondta Böröczky Bánk.
Horváth Árpád a Rákóczi U19-es csapatából került fel az NB II-es gárda keretébe.  
– Én szeretnék 10-15 gólt elérni a bajnokságban, ami nagyon nagy előrelépés lehetne, hogy az első csapathoz is odakerüljek. Elég keményen felkészülünk a bajnokságra, nehéz lesz ez az idény, de a fejlődés szempontjából nagyon jó lesz nekünk ez így. 
A hazai mérkőzéseiket általában vasárnap délelőttönként, a Rákóczi Stadionban játsszák majd Horváth Árpádék. Az első csapat meccseire bérlettel rendelkező szurkolók ingyen tekinthetik meg az NB II-es találkozókat, amelyeken remélhetőleg sok-sok kaposvári gólnak is tapsolhatnak majd.