Véget ért a nyolchetes felkészülési időszak#!# szombaton már tétmérkőzést játszik a Rákóczi futballcsapata. Az OTP Bank Liga nyolcadik helyén álló kaposváriak rögtön egy igazán nehéz kilencven perc előtt állnak, ugyanis a listavezető Győr együttesét fogadják. A fiúk bizakodnak, és jól tudják#!# azu eredményes rajt szárnyakat adhat nekik a folytatásra.

Hatvan edzés, nyolcnapos horvátországi edzőtábor és kilenc nemzetközi előkészületi mérkőzés. Röviden összefoglalva, a Rákóczi futballcsapata így készült fel a tavaszi szezonra
– Nyolc hét volt a felkészülés. Az első két-három hétben az erőnlétet fejlesztettük, utána jöttek a labdás edzések és az edzőmeccsek. Az elején a próbálgatás volt a jellemző, az utolsó hetekben pedig már úgy állt össze a csapat, ahogy a mester elképzeli. Voltak kisebb-nagyobb sikereink is, a legemlékezetsebb talán a bosnyák éllovas legyőzése volt – összegezte az elmúlt hetek történéseit a csapat játékosa, Balázs Benjámin. 
A zöld-fehérek az ősz 17 mérkőzésén 23 pontot gyűjtöttek, és a nyolcadik helyről várják a folytatást. 
– Azt próbáljuk erősíteni, amiben az ősszel jók voltunk – mondta Prukner László vezetőedző. – Előnynek érzem, hogy kevés változás volt a csapatban, bár egy-egy igazolás jót tett volna vérfrissítésnek, de ez most így alakult. Decemberben már mondtam az öltözőben, hogy nem tervezünk sok igazolást, és azokban bízunk, akik az ősszel megmutatták, hogy lehet rájuk számítani.
Az első ellenfél az éllovas Győr lesz, és a jövő héten is hazai környezetben meccsel a csapat, immár a Kecskemét ellen. A jó rajt megalapozhatja az eredményes folytatást is. 
– Már csak 13 mérkőzésünk van, ebből hét itthon. Ezeket jól kellene zárni, és ha idegenben is tudnánk egy-egy bravúrgyőzelmet szerezni, akkor bármi előfordulhat az évad végére – fogalmazott Balázs Benjámin. 
– Saját belső céljaink vannak, és örülnék neki, ha a tavasszal neg tudnánk fejelni az őszi eredményeinket – folytatta Prukner mester. – Nehéz lesz, mert sok komoly idegenbeli mérkőzés vár ránk, például Újpesten, a Fradi otthonában, Fehérváron vagy éppen pécsen. Az első meccs sem lesz könnyű#!# a Győr nem véletlenül vezeti a bajnokságot. Egységes csapat, de igyekszünk felkészülni, és úgy megyünk fel a pályára, hogy mindent elkövessünk a három pontért.
A Kaposvár-Győr találkozó szombaton 18 óra 30 perckor kezdődik a Rákóczi stadionban. Szabó Zsolt vezeti a mérkőzést, amelyet a klubvezetés döntése alapján ingyen tekinthetnek meg az általános iskolások.