A remek formát mutató Hujber góljával még vezetést szerzett, végül azonban két góllal alulmaradt a Rákóczi az FC Ajka ellen, az őszi szezon utolsó hazai bajnokiján az NB III Nyugati csoportjának 16. fordulójában. 

Már a 10. percben megszereztük a vezetést. Köles egy felszabadítás után rúgta a saját kezére a labdát, mindenki a sípszót várta, ami elmaradt. Kollega Krisztián csapott le a szabad labdára, Hujber elé tálalt, aki könnyedén szerezte meg a vezetést a Rákóczinak (1–0). A folytatásban is előttünk adódtak lehetőségek, de nem tudtuk növelni az előnyt. A 21. percben azonban egy oldalszabadrúgás után Somodi szaladt a labda alá, így Szabó Zsolt közelről könnyedén passzolhatott a hálóba (1–1). 
A 27. percben Hanzl Máté laposan lőtte középre a labdát, ami mindenki előtt elgurult, és végül a kapuban kötött ki, ezzel pedig átvette a vezetést az Ajka (1–2). A félidő vége előtt egy újabb beadás után a felfutó Pál Dávid fejelt Somodi felett a kapuba (1–3), így kétgólos vendég előnnyel mentek szünetre a csapatok.
A második félidőre egy sokkal agresszívebb Rákóczi jött ki, de Havas Attila második sárga lap utáni kiállítása megtörte a csapat lendületét. Tíz emberrel is folyamatosan mezőnyfölényben játszottak a mieink, de nem tudtunk helyzetet kialakítani a betömörülő, eredményt őrző vendégekkel szemben. Az ajkai kontrák ráadásul folyamatosan hordozták a veszélyt magukban.
Sajnos, nem sikerült jól a 2016-os hazai búcsú, a tavaly még az NB II-ben szereplő vendégek mindhárom pontot elvitték a stadionból. 

Kaposvári Rákóczi FC – FC Ajka 1–3 (1–3)
Kaposvár, Rákóczi Stadion, 500 néző. V.#!# Zierkelbach (Iványi I. Molnár M.)
Rákóczi FC#!# Somodi – Nagy J., Ludánszki, Havas Hadaró – Vadas, Márton A. (Jovánczai, 37.) – Kertész (Lakatos G., 55.), Nagy K., Kollega (Házi B., 73.) – Hujber. Vezetőedző#!# Házi László
FC Ajka#!# Balogh M. – Pál D., Köles, Pákai G., Kozma – Tölgyesi, Hanzl – Lőrinczy (Skriba M. 83.), Szabó Zs. (Lattenstein, 67.), Csemer – Kovács G. (Bencze, 80.). Vezetőedző#!# Bűcs Zsolt
Gólszerzők#!# Hujber (10.), illetve Szabó Zs. (21.), Hanzl (27.), Pál D. (44.) 
Kiállítva#!# Havas (53.)
Sárga lap#!# Márton A. (37.), Havas (42.), Nagy K. (77.) illetve Lőrinczy (57.)
Házi László#!# – Sajnos, ezen a mérkőzésen megvertük magunkat. Jól kezdtünk, hamar vezetést szereztünk, de három rögzített szituációból is gólt kaptunk. Tudtuk, hogy az ajkaiak veszélyesek ezekből a lehetőségekből, készültünk is erre, de nem voltunk elég koncentráltak. A második félidő elején letámadtuk őket, úgy tűnt, összejön gyorsan a szépítés, miután emberhátrányba kerültünk, meddő volt a fölényünk.
 

Hujber góljával még vezettünk (Fotó#!# Lang Róbert)