Sorozatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal a PTE-PEAC csapata van a célkeresztben.

 

Az NB III. Dél-Nyugati csoportjának 2. fordulójában, szerdán 17.30 órakor a PTE-PEAC érkezik a Rákóczi Stadionba. A Pécsi Egyetemi Atlétika Clubot a Magyar Király Erzsébet Tudományegyetem Pécsre költözésével párhuzamosan 1923-ban alapították. A fekete-fehér klubszíneket választó Egyesület első elnöke Bakay Lajos egyetemi tanár volt. A PEAC az elmúlt közel 100 év során számos kiváló sportolót adott a városnak és Magyarországnak egyaránt – áll a klub honlapján. A csapat múltjáról itt írtunk bővebben.

Jelen
A PTE-PEAC az előző idényben bár a kieső helyen zárta a bajnokságot, azonban a visszalépések miatt a Magyar Labdarúgó Szövetség felkérte az együttest, hogy újra induljon el a harmadosztályban. A pécsiek ennek eleget tettek, így ebben az idényben újra találkozunk velük. A csapat jelentősen átalakult, az irányítását Egri Krisztián vette át, akivel a nyitófordulóban, hazai környezetben kettő-egyes vereséget szenvedett a gárda a Szekszárd ellen. A három volt labdarúgónkat, Országh Balázst, Németh Mátét és Czimmerman Gergőt is a soraiban tudó PEAC a MOL Magyar Kupa első körét viszont sikerrel vette, hiszen büntetőpárbajban győzte a le a csoportrivális Bonyhádot. A hosszabbításos mérkőzés azonban várhatóan sokat kivett a játékosokból, így fáradtabban érkeznek majd Kaposvárra.

 

Egymás ellen
A PTE-PEAC csapatával az előző idényben találkoztunk először bajnoki keretek között. Érdekesség, hogy abban a szezonban is a második fordulóban találkoztunk, igaz fordított pályaválasztással. Akkor pedig Babinszky Bence góljával bár sokáig vezettünk, de a hajrában, pontosabban az 92. percben kiegyenlítettek a pécsiek, így döntetlennel zárult a találkozó. Hazai környezetben ugyancsak vezetést szereztünk Bíró Dominik révén, majd Hampuk Ádám duplájával magabiztossá tettük a sikert. Emellett még a MOL Magyar Kupa előző kiírásában is összefutottunk a baranyaiakkal, akkor, Pécsett Hampuk Ádám duplájával jutottunk tovább.