Bíró Dominik és Hampuk Ádám góljaival vertük a PTE-PEAC csapatát az NB III. Dél-Nyugati csoportjának 17. fordulójában.

 

A PEAC csapatát fogadtuk az év utolsó mérkőzésén, melyen azzal a céllal léptünk pályára, hogy otthon tartsuk a három pontot, s egy szép sikerrel köszönjük meg a szurkolóinknak az egész éves biztatást. Vezetőedzőnk, Horváth Rudolf ezúttal is változtatásra kényszerült, hiszen Babinszky Bencére öt sárga lapos eltiltás miatt nem számíthatott, így a Szentlőrincen pontot érő gólt fejelő Hampuk Ádám került be a kezdőcsapatba.

A mérkőzés első percei lüktető iramot hoztak, s a helyzetek sem maradtak el, hiszen a tizedik percben Gelencsér Bálint a bal szélről vette célba a kaput, rövidre tartó lövését védte Horváth Fábián, míg két perccel később a másik oldalon Szederkényi Ádám kiugtatását követően Horváth Balázs került helyzetbe, azonban Paceka Norbert jól zárta a szöget. Valamivel később Bíró Dominik átlövését is hárította a pécsi kapus, majd a szerencsével kötöttek jó barátságot a vendégek, hiszen egyre nagyobb lehetőségek maradtak ki. A 33. percben azonban megszereztük a vezetést: Ekker Milán jobb oldali beadása középen levágódott az egyik védőről, Hampuk Ádám lecsapott a labdára, de éles szögből leadott lövését védte Paceka Norbert, viszont a kapusról kipattanót Bíró Dominik közelről a hálóba fejelte (1–0). Két perc sem kellett ahhoz, hogy megduplázzuk a vezetésünket: Bíró Dominik szerzett jó helyen labdát, majd kiugratta Hampuk Ádámot, aki tizennégy méterről gurított a bal alsóba (2–0). A szünetig pedig akár el is dönthettük volna a találkozót, de a vendég védőknek mindig sikerült felszabadítaniuk.

A második félidőt ott folytattuk, ahol az elsőt abbahagytuk, szinte azonnal megszerezhettük volna a harmadik találatunkat, azonban Bíró Dominik lövését a gólvonalról kivágták, viszont sokáig nem váratott magára az újabb gólunk. A Pusztai Dániellel szemben elkövetett szabálytalanság miatt büntetőhöz jutottunk, melyet Hampuk Ádám kegyetlenül lőtt a jobb felsőbe (3–0).

A folytatásban sorra dolgoztuk ki a lehetőségeket, ugyanis a pécsiek folyamatosan mentek előre a becsületgólért, így egy-egy labdaszerzés után rengeteg helyzet alakult ki labdarúgóink előtt, azonban újabb találat már nem esett, de így is magabiztos sikert arattunk az évzárón.

 

Kaposvári Rákóczi FC–PTE-PEAC 3–0 (2–0)
Kaposvár, Rákóczi Stadion, 200 néző. V.: Iványi G. (Kondákor T., Jakab B.).
Kaposvári Rákóczi FC: Horváth F. – Gál M., Heil, Harsányi, Pusztai – Horváth B. (Mayer M., a 86. percben), A. Mazzonetto (Ipolyi-Várkonyi, a 86. percben), Szederkényi – Ekker (N. Mazzoneto, a 74. percben), Hampuk (Ötvös, a 86. percben), Bíró D. (Pintér M., a 80. percben). Vezetőedző: Horváth Rudolf.
PTE-PEAC: Paceka – Nagy M. (Ikladi, az 55. percben), Temesvári, Hazenauer (Fröhlich, a 84. percben), Leidl – Hawkins, Bozóki (Wieland, a 74. percben) – Grósz (Orbán K., az 55. percben), Gelencsér G., Gelencsér B. (Udvardi, az 55. percben) – Kása. Vezetőedző: Kardos Ernő.
Gólszerzők: Bíró D. (a 33. percben), Hampuk (a 35. és a 49. percben – a másodikat 11-esből).
Sárga lap: Horváth B. (a 78. percben), illetve Nagy M. (az 52. percben), Gelencsér G. (a 78. percben).