A már biztos kieső DEAC otthonából sem tudott ponttal távozni csapatunk a Merkantil Bank Liga 35. fordulójában.

 

A másodosztálytól biztosan búcsúzó Debreceni Egyetemi AC otthonában kezdte a bajnokság véghajráját csapatunk, amely a sereghajtó legyőzésével kívánt feljebb lépni a tabellán, ez azonban nem valósult meg. Együttesünk hiába próbált türelmesen futballozni, a debreceniek ezt nem igazán hagyták, hiszen már a tizenhatos előterében letámadtak. Az első félidőben így nem alakult ki folyamatos játék, jobbára a mezőnyben gyűrték egymást a felek. A játékrész derekán azonban előnybe kerülhetett volna csapatunk, hiszen Szarka Ákost csúsztatott a bal alsóba, de a játékvezető úgy ítélte meg, hogy szabálytalanul csinált magának helyet, így örömünnep helyett szabadrúgással folytatódhatott a játék. A kevés lehetőséget tartogató első félidő az utolsó percekre megélénkült, majd az első gól is megszületett: egy röviden elvégzett szöglet után Sándor Tamás csapta be higgadt csellel Nemanja Andricot, betört a tizenhatoson belülre, majd átívelt a hosszúra, ahol Bényei Balázs érkezett és három méterről fejelt a kapu bal oldalába. Csapatunk ráadásul nemcsak gól-, hanem emberhátrányba is került a szünetig, hiszen Nagy Tamás gyűjtötte be a második sárga lapját.

Ahogy az első fékidő vége, úgy a második eleje sem volt kedvező csapatunk számára. Ugyanis mire Disztl László egy hármas cserével próbálta volna felpörgetni a csapatot (a játékosok már az oldalvonal mellett sorakoztak), addig megduplázta előnyét a DEAC. Székely Dávid egy cselsorozattal tört be a tizenhatoson belülre, majd ott könnyedén megadta magát, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. A labda mögé Nagy Krisztián állt oda, akinek lövését elsőre még védte Pogacsics Krisztián, de a kipattanót már nem hibázta el csapatunk korábbi játékosa. Ezt követően pedig már csak a debreceniek tudtak veszélyt kialakítani a kapu előtt, s a hajrában végleg eldöntötték a három pont sorsát. Ekkor egy kontra után Nagy Krisztián passzolt középre, ahol érkezett Ibrahima Sidibe és közelről a hálóba passzolt.

Csapatunk ezzel a vereséggel hatalmas hátrányból vág neki a hátralévő három fordulónak.

Disztl László: – Azt gondoltuk, ez a mérkőzés az utolsó lehetőségünk a győzelemre. Volt itt minden, meg nem adott gól, tizenegyes, kiállítás, érzésünk szerint egy lesgól is. A hozzáállással elégedett vagyok, a játék minőségével és egyes egyéni teljesítményekkel nem.

Sándor Tamás: – Vannak játékosaink, akik most szerzik vissza formájukat a koronavírus után. Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, harcosak, agresszívak voltunk, végig domináltunk, a kiállítás után főleg, s mindez el is döntötte az összecsapást.

 

Debreceni Egyetemi AC–Kaposvári Rákóczi FC 3–0 (1–0)
Debrecen, Egyetemi Sporttelep, zárt kapuk mögött. V.: Takács J. (Szilágyi, Belicza).
DEAC: Zöldesi – Zachán, Papp F., Orosz M. – Bényei B., Nagy K. (Sigér Á., 88. p.), Nikitscher, Sándor T. – Sármány (Kis B., a szünetben), Székely (Bereczki, 75. p.), Kundrák (Sidibe, 83. p.). Vezetőedző: Sándor Tamás.
Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Vachtler, Nagy T., Ur, Hadaró – Szederkényi (Orsós T., 55. p.), Nagy J. (Zsirai, 67. p.), Gál, Andric (Bíró D., 55. p.) – Szarka (Bidzilya, a szünetben), Balázs Zs. (Farkas B., 55. p.). Megbízott vezetőedző: Disztl László.
Gólszerzők: Bényei B. (38. p.), Nagy K. (56. p.), Sidibe (85.).
Kiállítva: Nagy T. (41. p.).
Sárga lap: Nagy T. (29. p.), Hadaró (76. p.).