Egygólos hátrányból felállva nyert csapatunk a Budafok ellen. A Merkantil Bank Liga NB II. 14. fordulójában igen feszült mérkőzésen szerzett együttesünk újabb három pontot.

Együttesünk már az első pillanattól kezdve uralta a mérkőzést, s az hamar jött is az első lehetőség, de Nagy Richárd fölé lőtt Bíró Dominik beadása után. Hiába birtokoltuk többet a labdát, egy gyors kontrával megiramodott a Budafok, Kercsó Bence került ziccerbe, amit nem hibázott el. A vendég előny tudatában még jobban rákapcsolt együttesünk: előbb Tömösvári Bálint kapásból mellé lőtt, majd Beliczky Gergő indult meg a bal szélen, de pár centivel ő is célt tévesztett. Az félidő hajrájában azonban jött az egyenlítő találat: Hadaró Valentin nagy bedobása után a hosszún érkező Beliczky Gergő kapásból lőtt a hálóba. A szünet előtt még a vendégek előtt adódott egy nagy lehetőség, de Oláh Bálint sem talált kaput.
A második félidő elején Vachtler Csaba hatalmas gólt ragasztott a bal felsőbe szabadrúgásból. A hátrányban lévő budafokiak próbáltak nyomást gyakorolni csapatunkra, de csak egy Pölöskei Péter lövés találta el Pogacsics Krisztián kapuját. A másik oldalon ezzel ellentétben Tömösvári Bálint közelről lőtt a kapusba, Vachtler Csaba távoli kísérletét a léc alól tornázta ki a fővárosiak hálóőre, sőt Bíró Dominik buktatása után egy jogosnak tűnő büntetőt nem kapott meg csapatunk. A hosszabbításra mindkét fél feszülté vált, így dulakodás alakult ki a pályán, amely után Zsiga Ervint kiállította a játékvezető.

Waltner Róbert: A Budafok jó csapat, tudtuk, hogy nehéz lesz ellenük. Hozzáteszem: a szezonban ez volt a legrosszabb mérkőzésünk, de így is három pontot szereznünk. A játék képét tekintve jobban játszott a Budafok, de nem tudtak nagy helyzetet kialakítani. Csapatként küzdöttünk és védekeztünk, hiszen erre kényszerültünk. Nem tetszett az első félidőben a játékosok hozzáállása, ezért azt kértem a szünetben, hogy többet tegyenek a sikerért. Sajnálom, hogy óriási egyéni hibából kaptunk gólt. Ebben az osztályban bárki ellen nehéz fordítani, de sikerült. Értékes három pontot szereztünk, mert rosszul játszottunk.

Vitelki Zoltán: A Kaposvár egy góllal többet rúgott, így megérdemelte a győzelmet. A mérkőzés összképét tekintve sokkal jobban játszottunk, az ellenfél nem nagyon tudott helyzetet kialakítani a kapunk előtt, de két pontrúgásból gólt szerzett. A második félidő még egyértelműbb volt, kevés lehetőséget kaptak a mi térfelünkön a kaposvári játékosok, de a futball nem igazságos játék. Legközelebb azt kérem a játékosaimtól, hogy rúgják tarkón magukat, csak nyerjünk.

Kaposvári Rákóczi FC–Budafoki MTE 2–1 (1–1)
Kaposvár, Rákóczi-stadion, 750 néző. V.: Böcskei (Kis Z., Legeza).
Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Vachtler, Ur, Lakatos G. (Fodor M., a szünetben), Hadaró – Nagy J., Szakály A. – Nagy R. (Zsiga, 63. p.), Beliczky, Bíró D. (Horváth F., 83. p.) – Tömösvári. Vezetőedző: Waltner Róbert.
Budafoki MTE: Szabó B. – Margitics, Króner, Gohér, Kirják – Vass M., Oláh B. (Vankó, 79. p.) – Kovács D. (Boros G., 61. p.), Filkor, Kercsó – Pölöskei P. Vezetőedző: Vitelki Zoltán.
Gólszerzők: Beliczky (35. p.), Vachtler (47. p.) illetve Kercsó (14. p.).
Kiállítva: Zsiga (93. p.)
Sárga lap: Nagy J. (93. p,), illetve Króner (39. p.), Oláh B. (70. p.), Kirják (80. p.), Vankó (93. p.).

Kaposvári Rákóczi FC–Budafoki MTE
2018. október 28.