A ZTE FC nyerte a feljutók csatáját az OTP Bank Liga NB I. negyedik fordulójában. Együttesünk remekül küzdött, de a kiállítás, a tizenegyes, illetve a meg nem adott gól eldöntötte a három pont sorsát.

 

A mérkőzés előtt még mindkét csapat pont nélkül állt a tabellán, s együttesünk labdarúgói nagyon szerettek volna ezen változtatni. Remek iramban kezdődött a mérkőzés, mindkét fél próbálta ráerőltetni akaratát a másikra. Ez sajnos a zalaiaknak sikerült, miután Nagy Krisztiánt kiállította a játékvezető. Középpályásunk Radó Andrással ment egy felperdülő labdára, de véletlenül mellkason találta a ZTE labdarúgóját, így nem folytathatta a mérkőzést. Sajnos a kiállítás rányomta a bélyegét a találkozóra, az pedig végképp megpecsételte az első játékrészt, hogy Ádám Martin kezezése miatt büntetőhöz jutott az ellenfél. A tizenegyest Radó András lőtte a kapu közepébe. Két perc múlva egy gyors támadás végén Barczi Dávid kapáslövésével megduplázta az előnyét a zalai gárda. Csapatunk azonban nem adta fel, hiszen emberhátrányban is ment előre.

A második félidő elején az egyenlítés is összejöhetett volna csapatunk számára, hiszen Ádám Martin fejelt szép gólt Csiki Norbert beadása után, de Karakó Ferenc tévesen, les miatt visszavonta a találatot. Ezt követően is bátran ment előre csapatunk, főként a két szélen tudtunk a zalaiak mögé kerülni a két nagyon aktívan futballozó Nagy Richárd és Csiki Norbert révén. Folyamatosan támadott együttesünk, de hátul kinyílt, ezt pedig a hajrában megbüntette a ZTE. Előbb Devecseri Szilád bombagólja, majd Ikoba Eduvie első labdaérintéses találata eldöntötte a három pont sorsát.

Csapatunk az utolsó pillanatig küzdött, ezt a szurkolók is érezték, hiszen a négygólos vereség ellen is megtapsolták a játékosokat.

 

Kaposvári Rákóczi FC–ZTE FC 0–4 (0–2)
Kaposvár, Rákóczi-stadion, 2410 néző. V.: Karakó (Becséri, Huszár B.).
Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Nagy J., Hegedűs D., Fodor M., Hadaró (Nagy T., 41. p.) – Yakymiv (Vahctler, 38. p.) – Nagy R., Szakály A., Nagy K., Csiki (Bíró D., 80. p.) – Ádám M. Vezetőedző: Disztl László.
ZTE FC: Demjén – Bolla, Lesjak, Devecseri, Tamás K. – Kocsis G., Bedi – Barczi (Hudák, 67. p.), Mitrovic (Golodiuk, a 75. p.), Radó – Bobál G. (Ikoba, 80. p.). Vezetőedző: Dobos Barna.
Gólszerzők: Radó (32. p. – 11-esből). Barczi (34. p.), Devecseri (79. p.), Ikoba (90. p.).
Kiállítva: Nagy K. (17. p.).
Sárga lap: Ádám M. (30. p.), Nagy R. (47. p.), Szakály A. (53. p.), illetve Devecseri (45. p.).

Kaposvári Rákóczi FC–ZTE FC
2019. augusztus 24.