A szintén feljutó ZTE FC lesz csapatunk vendége az OTP Bank Liga NB I. negyedik fordulójában. A szombati mérkőzésen 18 órakor indul majd útjára a labda. 

 

Az elmúlt három forduló során a ZTE eddig csak két mérkőzést vívott, hiszen a Ferencváros az európai kupaszereplése miatt elhalasztotta a zalaiak elleni találkozóját. A Mezőkövesd ellen a zalaiak, csapatunkhoz hasonlóan egy góllal kaptak ki, míg Debrecenben 3–2-es vereséget szenvedtek. A bajnokit így mindkét feljutó csapat pont nélkül várja, de ez szombat este biztosan változni fog.

– A ZTE elleni számomra mindig egy különleges mérkőzés – fogalmazott Waltner Róbert, csapatunk edzője. – Erre a kilencven percre félreteszem az érzelmeket és csak a munkára koncentrálok. A Zete egy jó csapat, ezt bizonyította az előző két fordulóban is. A Mezőkövesd és a Debrecen ellen is győzelmi esélyekkel léptek pályára a zalaiak, s a helyzetek alapján nyerhettek is volna mind a két meccsen, hiszen a Debrecen ellen tizenegyest és ziccert is hibáztak, s a Mezőkövesd ellen is megvoltak a lehetőségeik. Az igazolásokkal tudatosan építkeztek, hiszen fél éve két játékost szerződtettek az NB I-ből, most pedig még négyet, köztük Stieber Zoltánt is, aki válogatott játékos. Vele, Tamás Krisztiánnal, Nikola Mitroviccsal és Radó Andrással nagyon megerősödött a keretük. Ennek ellenére mindent megteszünk azért, hogy hazai pályán megszerezzük az első pontjainkat, de az biztos, hogy nem lesz könnyű mérkőzés. Ezen a héten azon dolgoztunk, hogy kijavítsuk azokat a hibákat, amelyeket az eddig mérkőzéseken elkövettünk. Remélem, hogy az elmúlt három meccs elég volt arra, hogy felvegyük az NB I. ritmusát. A saját bőrünkön tapasztaltuk meg, hogy óriási különbség van a két osztály között. Bár tudtuk, hogy lesz differencia, de nem gondoltuk, hogy ekkora. Fel van adva a lecke, így felvesszük a kesztyűt, s megpróbálunk minél több pontot szerezni a bajnokságban.