Már hagyomány egyesületünknél, hogy decemberben jótékonysági akcióba lendülünk, ezúttal a kaposvári Kinizsi Lakótelepi Tagiskola diákjainak karácsonyát próbáltuk szebbé varázsolni.

Péntek délelőtt a meccsszerelés helyett szépen becsomagolt ajándékok sorakoztak klubunk kisbuszában, amely a kaposvári Kinizsi Lakótelepi Tagiskola felé vette az irányt. Az oktatási intézményben csillogó szemű diákok fogadták három játékosunkat, Mayer Milánt, Heil Mátét és Horváth Balázst, valamint technikai vezetőnket, Takács Róbertet.

– Az alsó tagozatos gyermekek között osztjuk majd szét az ajándékokat – tudtuk meg Nagyné Szabó Ildikótól, a Kinizsi Lakótelepi Tagiskola intézményvezető-helyettesétől. – Olyanok kapják, akiknek a családja biztosan örülni fog, így biztosan jó helyre kerülnek a felajánlások.

– Az adventi időszakban fogtak gyűjtésbe a játékosok, azzal az elhatározással, hogy örömet okozzanak azoknak a gyerekeknek, akiknek nem, vagy csak kevés ajándék jut a karácsonyfa alá – tette hozzá Takács Róbert.

A Kinizsi iskola falai közé ismerősként lépett be Mayer Milán. Támadója ugyanis itt töltötte általános iskolás éveit. Bár ezúttal nem iskolatáskával, hanem csomagokkal megpakolva érkezett, de nem hagyta ki, hogy felkeresse régi osztályának tablóját.

– Különösen nagy öröm volt számomra, hogy a Kinizsi iskola diákjainak adhattuk át az ajándékokat, ezért is, mert már elég régen, öt-ha évvel ezelőtt jártam itt utoljára – fogalmazott Mayer Milán. A csatár hozzátette: örül, hogy csapattársaival közösen segíteni tudtak abban, hogy szebb legyen az ünnepe néhány gyermeknek, hiszen kiemelten fontos, hogy figyeljünk egymásra, főként az ünnepek közeledtével.

 

A Kinizsi iskola vezetőségének ezúton is köszönjük, hogy fogadtak bennünket. Az intézmény valamennyi dolgozójának és tanulójának áldott, békés karácsonyi ünnepeket kívánunk!

 

Karácsonyi ajándékok