Az NB III. Nyugati csoportjának tizedik fordulójában az FC Ajka otthonában lépünk pályára szombaton 15 órakor. Csapatunk ebben a szezonban még hibátlan idegenbeli mérleggel rendelkezik, s ezúttal is három pontért kel útra.

Az előző fordulóban drámai körülmények között arattunk győzelmet a Pénzügyőr SE felett, hiszen kilenc emberrel, a 96. percben született Ivancsics Gellért találattal zsebeltük be azt a három pontot, amelynek köszönhetően az élre álltunk.
– Az előző heti győzelem erőt és önbizalmat kell, hogy adjon, hiszen igazi csapatmunka volt – fogalmazott csapatunk vezetőedzője, Waltner Róbert. – Ami hátráltat minket az a két eltiltás, de így is meg kell oldanunk a feladatot. A keretünk erős, így bízom benne, hogy begyűjtjük a három pontot. Sikerült feltérképeznünk az ajkai csapatot, de nem szeretnék az ellenféllel foglalkozni. A saját játékunkra kell koncentrálnunk, és rá kell erőltetnünk az akaratunkat a hazaiakra. 
Az ajkaiak a hatodik helyről várják ezt a fordulót. Eddig csupán két győzelmet arattak saját közönségük előtt a Csorna és a Pénzügyőr ellen. Mindezek ellenére mindösszesen három ponttal vannak lemaradva a dobogótól. 
A Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága a csapatunk két labdarúgóját, Ur Lászlót és Vachtler Csabát valamint masszőrét, Balogh Róbertet is eltiltotta a Pénzügyőr SE elleni mérkőzést követően. Ur László, mint visszaeső két, míg Vachtler Csaba egy soron következő bajnokit kénytelen kihagyni, akárcsak Balogh Róbert. Mellettük Vajda Roland sérülés, míg Herzsenyák Áron betegség miatt nem léphet pályára Ajkán.