Honlapunk olvasói bizonyára kiváncsiak, hogy alakul sérült játékosaink állapota. Bali Péter edző három labdarúgó rehabilitációs edzéseivel foglalkozott az elmúlt időszakban, és készséggel készített részünkre egy rövid helyzetjelentést.

 Bank István
Pilu több hónapja bajlódik sérülésével, több szakember megvizsgálta, többféle alternatívát és kezelési módszereket kínálva neki. Volt, ami nem tudott végigfutni, volt, ami nem vezetett eredményre. A fentiek ellenére többször nekirugaszkodott az edzéseknek, de bizonyos mozdulatoknál és intenzitásnál fájdalmat érzett és érez a mai napig. Legfrissebb fejlemény, hogy pénteken az Országos Sportegészségügyi Intézetben dr. Bondár Gábor irányításával egy széleskörű vizsgálaton vett részt, bemutatta az MR-felvételeit. Ezek alapján „lézerzuhany” terápiát, Bemer kezeléseket (eddig is kapott) és gyógytornát javasoltak neki. Jelenleg csak kerékpározhat és vízben végezhet mozgásokat. Dr. Bondár szerint egy hónap rendszeres kezelés után javulás várható.

 Szepessy Róbert
A Robival nyolc hete kezdtük el a közös munkát és maximálisan pozitív volt a hozzáállása az edzésekhez. A fokozatosság elvét messzemenőkig betartva fizikálisan egyre jobban kezdte magát utolérni. Április 29-én a Kovácsevics Robival közösen részt vettek egy állapotfelmérő teszten, melyen Szepy majdnem mindenben megjavította eddigi eredményeit. Ezek tudatában egyre többször csatlakozott az első csapathoz és a múlt hétvégén az NBIII-as csapatban a Nagykanizsa ellen pályára is lépett. A hétfői edzésen az esős időben csúszós talajon azonban kisebb húzódást szenvedett, de hétfőtől már ismét edzhet.

 Kovácsevics Róbert
Kova sokadik műtétje ellenére szintén nagyon motivált a számára néha unalmas és fárasztó edzéseken. Hozzáállásáról csak példaértékűen nyilatkozhatok, minden olyan plusz segítséget is megteremt magának – gondolok itt táplálékkiegészítőkre, krémekre stb. -, ami mielőbbi gyógyulását elősegítik. Ő is nyolc hete készül és egyre jobban önmagára talál. A teszteredményei a „spitzen” levő Kováéval egyenértékűek voltak. Türelmesen készül, és neki is (mint Szepynek) egyre több játék és mérkőzésterhelés kell ahhoz, hogy a nagycsapatban is számíthassanak rá.