Egy év után kapott ki újra hazai pályán a Kaposvári Rákóczi futballcsapata. A fiúk féltve őrzött veretlenségét az MTK vette el#!# a fővárosiak harcos mérkőzésen, 1-1-es félidő után 2-1-es győzelmet arattak a cukorgyári gödörben.

Ragyogó időben indult útjára a labda, és a 4. percben Junior lőtt bátran, 30 méterről, ballal, Filipovics kapus magabiztosan védett. A 11. percben Pál beadása után Kulcsár lábáról pattant 5 méterről a kapu mellé a labda. Ezt követően Lázok 22 méteres, félmagas lövését fogta Milinte a 14. percben.
A 15. percben, rögtön az első sarokrúgás után megszerezte a vezetést a Rákóczi! Stanic jobb oldali szöglete után Maróti fejelt 10 méterről a kapu jobb oldalába. 1-0.
Lendületben maradt a csapat#!# a 17. percben Junior szöglete után Balázs csúsztatta meg a labdát, de a játékszer az oldalhálóban kötött ki.
A 29. percben a fővárosi Kulcsár T. kapott remek labdát, majd egy nagyszerű csellel csapta be Juniort, aztán jobbal, 11 méterről fölé lőtt. Egy perccel később Balázs lőtt 17 méterről, a léc alá tartó labdát Filipovics kapus fogta.
A vezető gól után időnként könnyelműnek tűnt a pályán a zöld-fehér társaság, a jó erőkből álló MTK pedig büntetett. A 32. percben Kulcsár T. jobb oldali beadása után Lázok fejelt 8 méterről a kapu bal oldalába. 1-1.
A 37. percben Sztanics egy megkerülős csel után 18 méterről, középről lőtt, ismét a helyén volt Filipovics kapus. Négy perccel később Oláh gyönyörűen vette át a Gujictól kapott labdát, majd 19 méterről alig lőtt fölé.

A második félidő nem indult jól kaposvári szempontból. Az 50. percben lekontrázta ellenfelét az MTK, és a vezetést is megszerezte. Hazai szöglet után (!) három fővárosi játékos törhetett kapura, Pál 13 méteres lövését Milinte még bravúrral védte, Kulcsár T. azonban 10 méterről a kapu közepébe passzolt. 1-2.
A gól megfogta a házigazdát, de a csapat továbbra is nagy erőket mozgósított azért, hogy legalább egyenlítsen.  Az 57. percben Kulcsár K. szabadrúgása után Junior lőhetett középről, 21 méterről, de nagyon mellétrafált… Négy perccel később Kulcsár Kornél 22 méteres szabadrúgása után a csereként beállt Szabóról pattant szögletre a labda.
A 68. percben Godslove szerzett labdát a vendégek tizenhatosánál, majd Balázs került helyzetbe, aki jobbról, 12 méterről telibe találta a felsőlécet. A 83. percben Pál talált be a kaposvári kapuba, de szerencsére lesről tette, a vége előtt öt perccel pedig Zahorecz lőtt jó 35 méterről fölé.

A harcos mérkőzésen mindkét együttes győzelemre játszott, és a csatából ezúttal az MTK került ki győztesen. A kaposváriak a legfontosabb pillanatban nem voltak eléggé higgadtak, a hibákat pedig könyörtelenül kihasználta a tavasszal egyre jobb formába lendülő MTK. Garami József együttese nagy tettet vitt véghez, elvette a Rákóczi egy éve tartó hazai veretlenségét.

A fiúk pénteken a bajnok Debrecen otthonában folytatják bajnoki szereplésüket, május elsején pedig az éllovas Videoton elleni hazai derbi következik a sorban.

Kaposvári Rákóczi – MTK 1-2 (1-1)
Kaposvár, 2500 néző. V.#!# Takács J.
Kaposvár#!# Milinte – Grúz, Petrók, Zahorecz – Gujic (Kulcsár K., 46.), Balázs (Bőle, 69.), Stanic, Maróti, Junior – Oláh, Godslove (Farkas Z., 82.). Vezetőedző#!# Prukner László
MTK#!# Filipovics – Vági, Szekeres, Rodenbücher, Hidvégi – Kulcsár T., Szatmári (Szabó Á., 60. p.), Vadnai, Pintér Á. – Pál, Lázok (Könyves, 89.). Vezetőedző#!# Garami József
Gólszerzők#!# Maróti (15.), illetve Lázok (32.), Kulcsár T. (50.).
Sárga lap#!# Kulcsár K. (71.), illetve Vági (21.), Pintér (28.), Szekeres (66.), Vadnai (74.).