Az újonc, eddig még nyeretlen Pápai Perutz FC együtteséhez látogat együttesünk az NB III. nyugati csoportjának negyedik fordulójában. A találkozó pénteken 19 órakor kezdődik a Veszprém megyei városban.

A Csornai SE után egy újabb nulla pontos csapat ellen lépünk pályára. 
– A Pápa eddigi eredményei ne tévesszenek meg senkit – fogalmazott Artner Tamás, együttesünk vezetőedzője. – Rutinos játékosok alkotják a keretüket, sokan érkeztek hozzájuk Ajkáról, köztük azok a labdarúgók is, akik három gólt rúgtak nekünk az ajkai, 4–0-ra elvesztett mérkőzésen. Komolyan kell vennünk a Pápát, felkészültünk belőlük, kielemeztük őket, begyakoroltuk, amit játszani szeretnénk ellenük. Úgy érzem maximálisan felkészültünk rájuk. A legfontosabb, hogy az a három-négy játékosom, akiktől sokkal többet várok, összeszedje magát, mert akkor biztos, hogy javulni fog a csapatjátékunk, sokkal gördülékenyebbek leszünk, jobban fogunk futballozni. Mi vagyunk az összecsapás esélyesei, de ezt csak úgy tudjuk realizálni, ha kevés lesz a gyenge egyéni teljesítmény és mindenki maximálisan odateszi magát.

Rajczi Péter továbbra is sérüléssel bajlódik, így még ezen a találkozón sem állhat a szakmai stáb rendelkezésére. Ivancsics Gellért és Fodor Marcell viszont már bevethető. 
A pápaiak az első fordulóban a Pénzügyőr SE otthonában kaptak ki, majd otthon az FC Ajka ellen, amely egygólos hátrányból tudott fordítani az újonc csapat ellen. A legutóbbi fordulóban pedig ötgólos mérkőzésen maradtak alul a III. ker. TVE együttese ellen. A Pápai Perutz FC az előző szezonban a Veszprém megyei bajnokságban szerepelt, melyet, hat pontos előnnyel, 142–10-es gólkülönbséggel nyert meg a Balatonfüred előtt. A pápai csapatot elsősorban az előző bajnokságban a negyedik FC Ajka, valamint az ötödik helyen végző Csornai SE együtteseiből próbálták megerősíteni. Egy érvágás azonban érte soron következő ellenfelünket, ugyanis nem tartott a csapattal a magasabb osztályba Venczel Zoltán, aki 49 góllal járult hozzá a Pápa bajnoki címéhez.