Végre megtört a jég#!# kapott gól nélkül hozott le egy bajnoki mérkőzést a Rákóczi FC, ami rögtön három pontot ért. Nem is akárki ellen#!# a kaposváriak az OTP Bank Liga 12. fordulójában Waltner Róbert büntetőből szerzett találatával 1-0-ra verték az éllovas Videotont!

A pécsi vesztes és az ajkai győztes találkozó után Prukner László vezetőedző több helyen is változtatott a csapat összetételén. A kapuban Posza Zsolt kapott lehetőséget, a védelemben pedig újoncot avatott a klub Földes Milán személyében. Petrache, Coroian, Haruna és Waltner ugyancsak a kezdő tizenegy tagjaként lépett pályára. 
 
Az első félidő nagy küzdelmet és kevés játékot hozott. Az 5. percben Bőle tette balról középre a labdát, Haruna alig maradt le a csatlakozásról. A 17. percben Szolnoki lőtt 35 méterről a jobb kapufa mellé. A Rákóczi már a negyedik szögletét lőhette a 20. percben. A 25. percben az egykori kaposvári Nikolicot szerelte szépen Kovács Olivér a tizenhatoson belül, öt percre rá, Szolnoki beadása után Nikolic fejelt 9 méterről Posza ölébe.
Az 51. percben Nikolics tette Kovács István elé a labdát, Kovács Olivér pedig ismét egy nagyszerű mentéssel akadályozta meg a fehérvárit a góllövésben. Két perccel később Harunán taszítottak egyet a tizenhatoson belül, de néma maradt a síp. Az 55. percben Sándor Gy. lőtt középről, 18 méterről kicsivel mellé. A 60. percben balról szállt középre a labda, Balázs B. visszafejelte az érkező Waltnernek, aki 10 méterről lőtt, de mentettek a védők. Öt perccel később Kovács I. lőtt a kapusba, majd Kovács O. szabadított fel. 
A 68. percben Balázs B. indította Bőlét, akit Szolnoki lerántott a tizenhatoson belül. Büntető! Waltner Róbert állt a labda mögé, és magabiztosan lőtt a bal felső sarokba. 1-0.
A jól küzdő Kaposvár a folytatásban sikerrel őrizte meg előnyét, így első hazai győzelmét ünnepelhette az őszi szezonban. A 87. percben a horvát Luka Dominic is átesett a tűzkeresztségen, élete első magyar élvonalbeli meccsén léphetett pályára.

A Rákóczi először fejezett be mérkőzést kapott gól nélkül az új évadban, ami rögtön három pontot hozott.

Kaposvári Rákóczi FC – Videoton FC 1-0 (0-0)
Kaposvár, 1500 néző. V.#!# Németh Á.
Rákóczi FC#!# Posza – Földes, Kovács O., Petrache, Zámbó – Balázs B., Coroian, Thiam, Bőle (Pavlovic, 92.)  – Haruna (Babic, 80.), Waltner (Dominic, 87.). Vezetőedző#!# Prukner László
Videoton#!# Calatayud – Szolnoki (Gyurcsó, 81.), Tar, Caneira, Stopira – Kovács I. (Alvarez, 83.), Sándor Gy., V. Gomes, Nildo (Kleinheisler, 83.) – Zé Luis, Nikolic. Vezetőedző#!# José Gomes
Gólszerző#!# Waltner (69., 11-esből)
Sárga lap#!# Waltner (84.), Posza (92.), illetve Nikolic (63.), Szolnoki (68.), Caneira (83.), Stopira (91.)