Az OTP Bank Ligában először lépett pályára kezdőként Borbély Ákos, együttesünk saját nevelésű labdarúgója. A 19 játékos kis híján góllal hálálta meg a szakmai stáb bizalmát.

 

A Magyar Kupában már többször is a kezdőcsapatban kapott lehetőséget csapatunk saját nevelésű fiatal játékosa, Borbély Ákos, aki az Újpest FC ellen már az NB I.-ben is átesett ezen a tűzkeresztségen.

A jelenleg 19 esztendős játékos a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémián nevelkedett, s tagja volt a Waltner Róbert által irányított U19-es gárdának, amely a 2016/2017-es szezonban utcahosszal nyerte meg a másodosztályú bajnokságot. Az első csapatban az előző idényben mutatkozott be. Először még csak a Magyar Kupában, ahol igencsak emlékezetesre sikerült az első gólja. A nyolcaddöntőbe kerülésért vívott találkozón ugyanis a rendes játékidő hosszabbításában továbbjutást érő gólt fejelt az Újpest kapujába. Ezt követően pedig már a Merkantil Bank Ligában is pályára lépett. Az idei szezonban kétszer kezdőként, illetve ugyanennyiszer csereként jutott szóhoz a Magyar Kupában, míg az NB I-ben háromszor csereként. Az Újpest FC elleni hazai bajnokin azonban megkapta a bizalmat.

– Ákos nagyon jól dolgozik hétről-hétre – mondta a labdarúgóról Disztl László, csapatunk vezetőedzője. – A legutóbbi mérkőzésen, amikor pályára lépett jó teljesítményt nyújtott, így az Újpest ellen megkapta a lehetőséget. Bíztunk a gyorsaságában és a lendületében, ez kis híján bejött, hiszen kapufát lőtt. A gól szép bemutatkozás lett volna az NB I-ben.