Rangadót nyert együttesünk a listavezető Gyirmót FC Győr otthonában, a Merkantil Bank Liga NB II. huszadik fordulójában. Csapatunk így továbbra is őrzi előkelő helyét a bajnoki táblázaton.

Jó iramban kezdődött a forduló rangadója. Az első helyzetek a Gyirmót előtt adódtak, de ezek nem jelentettek igazi veszélyt Pogacsics Krisztián kapujára. Nem úgy Marek Strestik csúsztatott fejese, amit bravúrral tolt ki a bal alsóból kapusunk, akinek a gyirmóti támadó szabadrúgásánál is a helyén kellett lennie. A félidő derekán csapatunk kis híján megszerezte a vezetést: Rajczi Péter ugratta ki Belicky Gergőt, akinek kísérletét Rusák Edvárd kiütötte, a kipattanót pedig Szakály Attila egy csel után a kapu fölé lőtte. A másik oldalon egy újabb gyirmóti átlövés után Szabó Alex blokkolta Herjeczki Kristók kísérletét. Hiába veszélyeztetett többet az ellenfél, az első játékrész hajrájában egy érdekes öngóllal megszerezte a vezetést csapatunk: Zsiga Ervin ívelte a kapu előterébe a labdát, amire Beliczky Gergő csaphatott volna le, de eltévesztette azt, az érkező Lázár Patrik pedig a saját kapujába passzolt. Ezt követően pedig Szakály Attila távoli bombájánál kellett nagy védést bemutatnia Rusák Edvárdnak.
A második félidő elején Szarka Ákos fejesénél kellett újabb védést bemutatnia a hetek óta jól teljesítő Pogacsics Krisztiánnak, majd Nagy Patrik lövései jelentettek veszélyt, de az első mellé ment, a másodikat pedig Vachtler Csaba a gólvonalról vágta ki. A gyirmótiak számos lehetőséget kialakítottak a mérkőzésen, de nem tudták feltörni csapatunk védelmet, amely Pogacsics Krisztián vezérletével ezúttal is remekül helyt állt. A mérkőzés hajrájában akár be is biztosíthatta volna a győzelmet együttesünk, amikor Szakály Attila indította mesterein Tömösvári Bálintot, támadónkat pedig Varga Péter rántotta le a tizenhatoson belül. A védőt kiállította Veizer Roland játékvezető, de a büntető kimaradt, hiszen Rusák Edvárd lábbal tudta hárítani Beliczky Gergő lövését.

Waltner Róbert: Elégedett vagyok, taktikailag fegyelmezetten, igazi csapatként működtünk. Sikerült idegenben revansot vennünk az éllovas ellen az első fordulóban elszenvedett vereségünkért.

Szepessy László: A Kaposvár bizonyította, hogy hajtós, küzdős csapat. Helyzetkihasználásunkon sokat kell javítanunk, higgadtabban kell döntenünk a kapu előterében, ez a jövő egyik kiemelt feladata.

Gyirmót FC Győr–Kaposvári Rákóczi FC 0–1 (0–1)
Gyirmót, Alcufer Stadion, 320 néző. V.: Veizer (Farkas B., Baghy).
Gyirmót FC Győr: Rusák – Varga P., Szilvási, Lázár P. (Présinger Á., 66. p.), Széles – Kontár (Horváth R., 56. p.), Nagy P. – Herjeczki (Krebsz, 66. p.), Strestik, Heffler N. – Szarka. Vezetőedző: Szepessy László.
Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Vachtler, Ur, Szabó A., Hadaró – Szakály A., Hegedűs D. – Zsiga E. (Nagy J., 74. p.), Beliczky, Bíró D. (Tömösvári, 62. p.) – Rajczi (Nagy K., 67. p.). Vezetőedző: Waltner Róbert.
Gólszerzők: Lázár P. (38. p. – öngól)
Kiállítva: Varga P. (82. p.).
Sárga lap: Heffler N. (91. p.), illetve Szakály A. (22. p.), Rajczi (43. p.), Hadaró (93. p.).