Sorozatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal a Budapest Honvéd csapata van a célkeresztben.

 

Az OTP Bank Liga NB I. tizedik fordulójában együttesünk a Budapest Honvéd ideiglenes otthonában az Új Hidegkuti Nándor Stadionban lép majd pályára. Csapatunk a tizenkettedik, míg a Honvéd a nyolcadik helyről várja a találkozót.

A fővárosiak igen rosszul kezdték a bajnokságot, ami azért is meglepő, mert az előző szezonban a negyedik helyet szerezték meg, s kvalifikálták magukat az Európa-liga selejtezőjébe is. Utóbbiból egy igen botrányos mérkőzésen búcsúztak a román Craiova ellen, ami valószínűleg mély nyomott hagyott a kispesti labdarúgókban, hiszen az OTP Bank Liga első négy fordulójában nem szereztek pontot. Azóta viszont magukra találtak a fővárosiak, akikhez az olasz gólvágó, Davide Lanzafame is visszatért a Ferencvárostól. Az elmúlt öt fordulóban ugyanis háromszor nyertek, s egyszer értek el döntetlent.

Érdekesség, hogy klubunknál jelenleg három olyan személy is dolgozik, aki bajnoki címet szerzett a Budapest Honvéddel. A fővárosi piros-feketékkel történelmébe vitathatatlanul beírta magát csapatunk vezetőedzője, Disztl László, aki két bajnoki címet, valamint egy Magyar Kupa elsőséget is ünnepelhetett a fővárosiakkal. A kispestiek legutóbbi bajnoki címéből pedig két labdarúgónk is kivette részét, hiszen Tömösvári Bálint, valamint Balázs Zsolt is szerepelt abban az együttesben, amely hosszú idő után újra az első helyet szerezte meg a magyar élvonalban.

 

 

– Sok jó játékos alkotta akkor a Honvéd keretét, aki pedig lehetőséget kapott tudott vele élni – emlékezett vissza a Honvédnál töltött időre Balázs Zsolt, csapatunk támadó középpályása. – A hullámvölgyekből könnyen kijött a csapat, huzamosabb ideig nem nyújtottunk gyenge teljesítményt, ez volt az egyik alapja a bajnoki címnek. Azóta majdnem kicserélődött a keret, de az akkori kezdőcsapat fele még mindig ott játszik. Kielemeztük a Honvéd játékát, biztos vagyok benne, hogy nem lesz könnyű meccs, de egyszer már nekünk is kijöhet a lépés. Szeretnénk kiugró eredményt elérni szombaton.