Sorozatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal az FC Nagykanizsa csapata van a célkeresztben.

Az NB III. Dél-Nyugati csoportjának 20. fordulójában, vasárnap 14.00 órakor az FC Nagykanizsa ellen lépünk pályára az Olajbányász Stadionban. A mérkőzés előtt ismerkedjünk meg jobban a Zala vármegyei gárdával, amelyet 1866-ban alapítottak, így a legidősebb, máig működő klubnak számít. A történelméről már írtunk részletesebben.

Jelen
A FC Nagykanizsa komoly célt, a bajnoki címet tűzte ki célnak az évad előtt, azonban nem így indult a szezonjuk. A bajnokság első felét a harmadik helyen zárták, s ott is teleltek. A téli felkészülési időszakban bár jó eredményeket értek el Gombos Zsolt tanítványai, s a tavaszi idény is jól indult számukra, hiszen négy-egyre nyertek a Dunaújváros ellen, de az előző körben botlottak egy kicsit. A 19. játéknapon ugyanis csak egy pontot szereztek a Mohács otthonában, így 12 pontra nőtt a hátrányuk az első és második helyen álló Iváncsa, Szentlőrinc duóval szemben. A Nagykanizsa jelenleg 11 győzelemmel, négy döntetlennel és ugyancsak négy vereséggel és az így szerzett 37 ponttal a harmadik helyen áll.

Egymás ellen
Csapatunk eddig kilenc alkalommal találkozott a Nagykanizsával, ebből négyszer a másod-, s ötször a harmadik ligában. A mérleg nyelve egyértelműen klubunk felé billen, hiszen öt sikert is fel tud mutatni együttesünk, míg az ellenfél csak kettőt, emellett pedig egy döntetlen született. A két csapat első összecsapására 1978-ban került sor, amikor is Kanyar Sándor góljának köszönhetően egy-nullára győztünk hazai környezetben. A legfölényesebb sikert ugyancsak a cukorgyári gödörben aratta csapatunk, amely a következő összeállításban futott ki a pályára 1980. május 18.-án: Horváth – Deákvári, Mészáros, Petrók, Kanyar – Havasi, Gulyás, Zentai – Czabula, Fábián, Házi. Vezetőedző: dr. Puska Lajos. A mérkőzést végül 6–1 arányban nyerte meg együttesünk. A 2021/2022-es évadban oda-vissza vertük a Nagykanizsát. A hazai pályán aratott, egy-nullás siker ide kattintva nézhető vissza. Idegenben Pintér Norbert és Mayer Milán is bevette a zalaiak kapuját, akik erre csak Török Milán révén tudtak felelni, így elhoztuk a három pontot. Az előző idényben megtörte a nyeretlenségi sorozatát a Nagykanizsa, amely elvitte a három pontot a cukorgyári gödörből. A mérkőzés összefoglalója ide kattintva elérhető, majd hazai pályán is megszerezte a három pontot. A jelenleg is zajló évadban az ötödik fordulóban, Kaposváron találkoztunk a kanizsaiakkal, akik egy pontot el tudtak rabolni a Rákóczi Stadionból.