Sorozatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal a PTE-PEAC csapata van a célkeresztben.

 

A MOL Magyar Kupa harmadik fordulójában, vasárnap 15.00 órakor a PTE-PEAC csapatának otthonában, a PMFC Stadionban lépünk pályára. A Pécsi Egyetemi Atlétika Clubbot a Magyar Király Erzsébet Tudományegyetem Pécsre költözésével párhuzamosan 1923-ban alapították. A fekete-fehér klubszíneket választó Egyesület első elnöke Bakay Lajos egyetemi tanár volt. A PEAC az elmúlt közel 100 év során számos kiváló sportolót adott a városnak és Magyarországnak egyaránt – áll a klub honlapján. A csapat múltjáról itt írtunk bővebben.

 

Jelen

A Lőrinc Antal vezette pécsiek hozzánk hasonlóan az NB III. Dél-Nyugati csoportjában szereplenek. A bajnokságban hét forduló során egyszer nyertek, méghozzá idegenben verték az Érdet, míg három szereztek egy pontot. Az első döntetlenjüket a Mohács elleni baranyai rangadón érték el, majd ellenünk is otthon tartották az egyik pontot, akárcsak a következő vármegyei rangadón, a Szentlőrinc ellen. A legutóbbi három meccsüket viszont rúgott gól nélkül veszítették el. Előbb a Fehérvár FC tartalékcsapatától, majd a Gárdonytól kaptak ki négy-nullára, majd a Dunaföldvár vitte el a három pontot a Mecsekaljáról. A MOL Kupában eddig csak idegenben léptek pályára az egyetemisták. Az első körben a Tolna vármegyei bajnokságban érdekelt Bátaszék SE otthonában nyertek két büntetőnek köszönhetően (0–2), míg a másodikban szintén idegenben léptek pályára, de ezúttal nem kellett messzire utazniuk, hiszen Pécsváradon játszottak. A Baranya vármegyei első osztályban szereplő gárda végül nem tudta megnehezíteni a pécsiek dolgát (0–3), akik így várhatták a harmadik kör sorsolását. Ekkor bár csapatunkat húzták ki elsőként, de mégis idegenbe utazunk, hiszen az új szabályok értelmében, mivel a PEAC még nem játszott otthon a kupa idei kiírásában, így övé lett a pályaválasztói jog.

 

Egymás ellen

A PTE-PEAC csapatával a bajnokság második fordulójában találkoztunk. Babinszky Bence góljával bár sokáig vezettünk, de a hajrában , pontosabban az 92. percben kiegyenlítettek a pécsiek, így döntetlennel zárult a találkozó.