Sorozatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal a PTE-PEAC csapata van a célkeresztben.

 

Az NB III. Dél-Nyugati csoportjának 17. fordulójában, vasárnap 13.00 órakor a PTE-PEAC érkezik a Rákóczi Stadionba. A Pécsi Egyetemi Atlétika Clubot a Magyar Király Erzsébet Tudományegyetem Pécsre költözésével párhuzamosan 1923-ban alapították. A fekete-fehér klubszíneket választó Egyesület első elnöke Bakay Lajos egyetemi tanár volt. A PEAC az elmúlt közel 100 év során számos kiváló sportolót adott a városnak és Magyarországnak egyaránt – áll a klub honlapján. A csapat múltjáról itt írtunk bővebben.

 

Jelen

A PTE-PEAC Lőrinc Antal irányításával kezdte az idényt, azonban a vezetőedzőt és stábját menesztették a Paks II. ellen elszenvedett vereség után. Ezt követően a Szekszárd ellen megbízott edzővel kaptak ki a pécsiek, majd új trénert neveztek ki a csapat élére, méghozzá a csapatunkat 2004 és 2006 között erősítő, a Ferencvárossal bajnok címet szerző Kardos Ernőt. Az új vezetőedzővel elkezdte gyűjteni a pontokat a PEAC, az egyetemisták ugyanis a Ferencváros második csapatát, valamint a Mohácsot is legyőzték, valamint az MTK II. és a Dunaújváros ellen döntetlent értek el, de még így is csak a 14. helyen állnak 14 ponttal.

 

Egymás ellen

A PTE-PEAC csapatával a bajnokság második fordulójában találkoztunk először. Babinszky Bence góljával bár sokáig vezettünk, de a hajrában, pontosabban az 92. percben kiegyenlítettek a pécsiek, így döntetlennel zárult a találkozó. Emellett még a MOL Magyar Kupában is összefutottunk a baranyaiakkal, akkor, ugyancsak Pécsett, Hampuk Ádám duplájával jutottunk tovább.