Sorozatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal a Soltvadkerti TE csapata van a célkeresztben.

A Magyar Kupa hatodik fordulójában a Soltvadkerti TE ellen lép pályára csapatunk szombaton 15 órakor. Az 1927-ben alapított együttes jelenleg a Bács-Kiskun megyei első osztályban szerepel. A közel száz éves történelme során a klub többször is szerepelt a harmadosztályban, de jobbára a megyei első, illetve másodosztályban volt érdekelt. A Magyar Kupában a legnagyobb eredményét 1975-ben érte el, amikor is megnyerte a Szabadföld Kupát, amelyen azok az amatőr csapatok csapnak össze, melyek a legtovább jutnak a Magyar Kupában. A soltvadkertiek akkor nagy csatában, 5–4-re győzték le a Balmazújvárost.
A Magyar Kupa 2019/2020-as kiírásában eddig két mérkőzést vívtak a soltvadkertiek. Az első fordulóban a Géderlaki KSE együttesét verték 4–1-re, majd a másodikból erőnyerőként jutottak tovább. A főtábláért vívott küzdelemben a Kecel FC verték 4–0 arányban.
A megyei első osztályú bajnokságban eddig nem szerepelt túl jól a Soltvadkert, hiszen az elmúlt hat forduló során csak egyszer sikerült nyerniük. Ezen kívül pedig két döntetlen és három vereség szerepel a csapat neve mellett.

 

 

– Mindenképp szeretnénk továbbjutni, nem is lehet más célunk – hangsúlyozta Slakta Balázs, csapatunk kapusa. – Külön nem készültünk erre a mérkőzésre, ugyanazt az edzésmunkát végeztük el, mint a bajnoki ritmusban. Az ellenfelünk biztos, hogy presztízsmeccsként kezeli majd az összecsapást, hiszen ilyenkor az alacsonyabb osztályú játékosok is szeretnék megmutatni magukat. Nem szabad félvállról vennünk a mérkőzést, hiszen a kupa történelme során az úgymond kiscsapatok sokszor okoztak már meglepetést. A Magyar Kupával kapcsolatban még nem tűztünk ki konkrét célt magunk elé. Először a Soltvadkert ellen szeretnénk továbbjutni, utána pedig meglátjuk, hogy ki lesz a következő ellenfél. A továbbjutás azért is fontos, mert a kupában játéklehetőséget kapnak azok, akik a bajnokságban kevesebb szerephez jutnak.