A Duna Aszfalt Tiszakécske ellen szenvedte el első idegenbeli vereségét csapatunk a Merkantil Bank Liga NB II-ben. A Tisza-partiak korán vezetést szereztek, amely után Szakály Attila találatával még egyenlíteni tudott együttesünk, de Batizi-Pócsi Balázs góljára már nem érkezett válasz.

Az első negyed órán belül több helyzetet is kidolgoztak a tiszakécskeiek, s a kilencedik percben Kocsis Gábor fejesével a vezetést is megszerezték. A folytatásban kezdte átvenni a mérkőzés irányítását csapatunk, majd Szakály Attila távoli bombájával jött az egyenlítés.
A második félidőben kiegyenlített játék zajlott, azonban Batizi-Pócsi Balázs közeli találatával újra a tiszakécskeiek szereztek vezetést, melyre már nem érkezett válasz, pedig a lefújásig nyomás alatt tartotta az ellenfél kapuját csapatunk.
A Merkantil Bank Liga NB II. 15. fordulójában így elszenvedte első idegenbeli vereségét együttesünk, s a remek, tizenhárom mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozatunk is megszakadt.

Waltner Róbert: Nem azt a játékot nyújtottuk, mint az elmúlt hetekben. Ezzel a mérkőzéssel egy tizenöt meccses veretlenségi sorozatot zártunk le. Szerdán már újra bajnokit játszunk, így reméljük, nem kell sokági várni arra, hogy kijavítsuk ezt a fiaskót. Hiányzott az a tűz a csapatból, ami eddig jellemezte. A helyzeteink ezúttal is megvoltak, hiszen 1–1 után kettő, a második félidő első percében pedig egy óriási lehetőség maradt ki. Az ellenfél pedig talált egy gólt, amivel megnyerte a mérkőzést. A mutatott játék és a felfogás miatt vagyok mérges, nem a vereség miatt, de nyilván utóbbi sem esik jól. Az első fordulóban éreztük utoljára ennek az ízét. Bár mindig fájó a vereség, de bármikor aláírnék még egy ilyen sorozatot. A vereséget is a magunk javára kell fordítanunk. A hibákat ki fogjuk elemezni, hogy szerdán ismét az a Rákóczi lépjen pályára, amely ideig sokszor megörvendeztette a szurkolóit.

Szabó István László: A fiúk az első tizenöt-húsz percben meg tudták azt valósítani, amit kértem tőlük, ekkor próbáltunk előnyhöz jutni és ez sikerült is. Élvezetes, szórakoztató mérkőzés volt, örülök, hogy mi jöttünk ki belőle győztesként.

Duna Aszfalt Tiszakécske VSE–Kaposvári Rákóczi FC 2–1 (1–1)
Tiszakécske, 600 néző. V.: Szilágyi S. (Csatári, Kormányos II.).
Tiszakécske VSE: Molnár M. – Huszti A., Kardos N., Ludánszki, Sváb – Mihály (Puskás Z., 59. p.), Kocsis G., Horváth A., Tölgyesi (Köböl, 84. p.), Károly (Oláh M., 90. p.) – Batizi-Pócsi. Vezetőedző: Szabó István László.
Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Vachtler (Nagy K., a szünetben), Ur, Lakatos G., Hadaró – Szakály A., Nagy J. – Nagy R., Beliczky (Kollega K., 75. p.), Bíró D. – Tömösvári (Csernák, 71. p.). Vezetőedző: Waltner Róbert.
Gólszerzők: Kocsis G. (9. p.), Batizi-Pócsi (67. p.) illetve Szakály A. (27. p.).
Sárga lap: Horváth A. (80. p.), Mihály D. (35. p.), Ludánszki (89. p.), illetve Bíró D. (18. p.), Szakály A. (50. p.), Nagy K. (75. p.), Kollega K. (89. p.), Nagy R. (89. p.).