A listavezető Érdi VSE csapatát fogadtuk az NB III. Nyugati csoportjának ötödik fordulójában. A vendégek csupán jobb gólkülönbségüknek köszönhették, hogy elsőként érkeztek Kaposvárra, hiszen mindkét csapat egyaránt 10-10 pontot gyűjtött négy forduló alatt.

Remekül kezdtük a mérkőzést, hiszen Kollega Krisztián az első három percben kétszer is célba vette az érdi kaput. Előbb Kertész Ferenc védett nagyot, majd fölé szállt a lövése. Azonban a hatodik percben jött a hidegzuhany#!# egy veszélytelennek tűnő beadásba Szabó Alex ért bele, így a labda a hálóban kötött ki. Hiába uraltuk a mérkőzést, s küzdöttünk az egyenlítésért, sem Kollega Krisztián, sem Szakály Attila nem tudott túljárni Kertész Ferenc eszén. A szünet előtt viszont jött az újabb érdi találat#!# Slkata Balázs már fogta a labdát, mikor Kelemen Patrik átesett rajta, s ez Zierkelbach játékvezetőnél büntetőt ért, melyet Koós Gábor értékesített.
A második félidő elején Hadaró Valentin fejlet a felső lécre, mely után kérdéses, hogy áthaladt-e a labda a gólvonalon vagy sem, a játékvezető az utóbbi mellett tette le a voksát. Ebben a játékrészben is uraltuk a játékot, de csak a 77. percben érett góllá a fölényünk. Ekkor egy sok passzos támadás után Sóron Tibor lőtte ki a jobb alsót. A hátralévő percekben tovább ostromoltuk a betömörülő érdi védelmet, de Andorka Péter és Ivancsics Gellért lábában is benne maradt a gól, így nem sikerül az egyenlítés.
Artner Tamás#!# Az Érd több mérkőzését is megnéztük, tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz. Mint csapat előrébb tartanak, tele vannak vagány, jó játékossal. Ennek ellenére azt gondolom, hogy nagymértékben magunkat okolhatjuk a vereségért. Jól kezdtük a meccset, utána összehoztunk egy buta öngólt, kaptunk egy véleményes tizenegyest. Kétszer is szerkezetet váltottunk, s több ziccerünk is volt. Nem érdemeltünk vereséget.
Limperger Zsolt#!# Nehéz mérkőzésre számítottunk, de arra nem, hogy ilyen szoros és tüzes lesz. Úgy gondolom, hogy sokat tett azért a Kaposvár, hogy otthon tartsa a három pontot, sokkal több helyzete volt, mint nekünk. Ha szerencsével is, de sikerült megnyernünk a találkozót.

Kaposvári Rákóczi FC–Érdi VSE 1–2 (0–2)
Kaposvár, Rákóczi-stadion, 1000 néző. V.#!# Zierkelbach (Iványi I., Molnár M.).
Kaposvári Rákóczi FC#!# Slakta – Ur, Bakos, Szabó A. (Böjte, 20. p.(Ivancsics, 66. p.)) – Vachtler, Szakály A., Ludánszki (Andorka, 66. p.), Nagy K., Hadaró – Sóron, Kollega K. Vezetőedző#!# Artner Tamás.
Érdi VSE#!# Kertész F. – Kárász, Bozsoki, Csiszár, Pintér N. – Koós, Kónya, (Pallagi, 68. p.) Kelemen (Tárkányi, 88. p.) – Balázsovics (Hegedűs N., a szünetben), Pál Sz., Németh G. Vezetőedző#!# Limperger Zsolt.
Gólszerzők#!# Sóron (77. p.), illetve Szabó A. (6. p. – öngól), Koós (41. p. – 11-esből).
Sárga lap#!# Ludánszki (27. p.), Bakos (79. p.) illetve Kelemen (27. p.), Kónya (63. p.), Kárász (70. p.).