Az OTP Bank Liga 12. fordulójában az éllovas MOL Fehérvár FC csapata érkezett a cukorgyári gödörbe. A vendégek korán előnybe kerültek, csapatunk, amely sokat játszott emberhátrányban nem tudta lefaragni hátrányát.

 

Finoman szólva sem indult jól csapatunk számára a mérkőzés, hiszen a Fehérvár már az első támadásából gólt szerzett, amikor is Petryakot buktatta a tizenhatoson belül Nagy Tamás, a megítélt tizenegyest pedig Milanov lőtt a bal alsóba. A folytatásban benne együttesünk játékában az egyenlítő gól. Előbb Csiki Norbert került nagy helyzetbe, de tizenhatról eleresztett lövését védte Kovácsik Ádám, majd Ádám Martin lefejelt labdáját Beliczky Gergő félfordulatból küldte éppen a léc fölé. A játékrész derekán azonban jött az újabb hideg zuhany, hiszen a tizenhatosról kilépő Pogacsics Krisztián ért bele kézzel a labdába, amiért azonnal kiállított a játékvezető. Az újfent csereként beálló Slakta Balázsnak rögtön egy bravúrral kellett nyitnia, miután Ivan Petryak tizenhét méterről egy erős lövéssel kínálta meg kapusunkat. Még tíz emberrel is benne volt a játékban az egyenlítés, hiszen Szakály Attila oldalszabadrúgására nagyszerűen érkezett Nagy Tamás, s csak centikkel fejelt a bal kapufa mellé.

A másodi félidő sem kezdődött jól csapatunk számára, hiszen Futács Márkó egy megnyert fejpárbaj után került ziccerbe, amit nem is hibázott el, így megduplázta a Fejér megyeiek előnyét. A folytatásban meddő fölényben futballozott a vendég Fehérvár, majd a hajrába lépve Csiki Norbert beadását Szakály Attila fejelte volna kapura, de Stopira kézzel blokkolta a labdát, a jogos büntetőt azonban nem adta meg a játékvezető. Csapatunk a lefújásig szívvel-lélekkel küzdött, de a bravúr ezúttal elmaradt, a lelkesedést viszont most is megvolt, amit a közönség is érzett, hiszen megtapsolta a csapatot.

 

Kaposvári Rákóczi FC–MOL Fehérvár FC 0–2 (0–1)
Kaposvár, Rákóczi-stadion, 1575 néző. V.: Iványi (Albert, Bornemissza).
Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Vachtler, Nagy T., Szabó A., Fodor M. – Szakály A., Nagy J. (Yakymiv, 67. p.) – Balázs Zs. (Slakta, 22. p.), Beliczky, Csiki (Nagy R., 77. p.) – Ádám M. Vezetőedző: Disztl László.
MOL Fehérvár FC: Kovácsik – Nego, Rus, Musliu, Stopira – Nikolov, Elek Á. (Hadzic, 56. p.), Pátkai – Milanov, Futács (Zsóri, 88. p.), Petryak (Pantic, a 81. p.). Vezetőedző: Marko Nikolic.
Gólszerzők: Milanov (3. p. – 11-esből), Futács (52. p.)
Kiállítva: Pogacsics (22. p.)
Sárga lap: Vachtler (11. p.), Fodor M. (49. p.), illetve Milanov (26. p.), Musliu (51. p.), Futács (74. p.).

 

Kaposvári Rákóczi FC–MOL Fehérvár FC
20119. november 9.