Elkezdte a felkészülést a bajnokság tavaszi felére labdarúgócsapatunk. A srácokra egy öt és fél hetes kemény edzésekkel tarkított időszak vár a Gyirmót FC Győr II. elleni rajtig.

 

Csütörtök reggel a stadionban kívántak egymásnak személyesen is boldog új évet a játékosok, illetve a szakmai stáb tagjai. Ezt követően pedig a futball, pontosabban a bajnokságra való felkészülés kapta a főszerepet.

– Az első két nap a tesztelésekről, mérésekről fog szólni – fogalmazott Nagy Tamás, csapatunk vezetőedzője. – Ezek megmutatják, hogy ki mennyit dolgozott a karácsonyi időszakban. Szombaton egy egymásközti játékkal zárjuk a hetet, majd hétfőn elindítjuk a kőkemény munkát, napi két edzéssel. A felkészülés annyiban változik a nyárihoz képest, hogy ezúttal a fizikai részét délután tartjuk a rövid nappalok miatt, míg a csapat játékfejlesztése délelőtt lesz. Ez négy hétig fog tartani. Ezek mellett szerda-szombat ritmusban iktattuk be a felkészülési mérkőzéseket. Nem választottunk a harmadosztálynál erősebb csapatokat, mert még mindig nagyon képlékeny a keret. Amikor már változnak a célok és egy jóval nagyobb játékerőt tud képviselni az együttes, akkor van értelme a szintlépésnek.

Együttesünk a 13. helyről várja a bajnokság tavaszi felét, melyben szeretne előrébb lépni.

– Ebben a félévben már nem elfogadható a negyven százalék körüli teljesítmény, amit ősszel felmutattunk – tette hozzá Nagy Tamás. – Ez annak tudható be, hogy a játékosok beépítésével sok idő elment. Most szeretnék sokkal előrébb lépni, a középmezőny elejébe. Az egyéni képességek tekintetében alkalmas erre a csapat.

A téli időszak egyik legizgalmasabb kérdése, hogy milyen változások lesznek a keretben.

– Fontos, hogy versenyeztetni tudjuk a játékosokat a posztokon – vélekedett Nagy Tamás. – Négy-öt helyen még nyitott minden, ebben is előre kell lépnünk. Bízom abban, hogy legalább három pozícióban is erősíteni tudunk. Az igazolássokkal úgy szeretnénk építeni a klubot, hogy a következő szezonban már magasabb célokat lehessen megfogalmazni. Vannak tehetségeink, akikben megvan az, hogy magasabb szinten játszhatnak majd, de egyelőre még gyermekkorban vannak. Úgy látom, hogy a jelenlegi generációnál sokkal lassabb az átmenet a felnőtt korig, mint az volt tíz évvel ezelőtt. Hiányzik a kiszámíthatóság, így pedig nehéz beépíteni egy fiatal játékost. Az akadémiáról ugyanúgy érkeznek majd a felnőtt csapathoz edzésre. Vannak olyanok, akiket be lehet majd építeni a csapatba pár éven belül. Ennek a télnek viszont arról kell szólnia, hogy meghatározó, kész játékosokat igazolunk, akik fokozzák az eredményességet. Minden meccsen rengeteg helyzetünk volt, de hiányzott a befejezés. Ami bosszantó, hogy csapatszinten kevesebb gólt szereztünk, mint aki vezeti góllövőlistát. Ez nem néz ki jól.

Csapatunk labdarúgóira kemény időszak vár, de ez kell ahhoz, hogy mindenki szász százalékos állapotba kerüljön a februári rajtig.

– A felkészülési időszakot kevés labdarúgó szereti, de tudjuk, hogy végig kell csinálni ahhoz, hogy megfelelő állapotba kerüljünk a bajnokság kezdetére – fogalmazott Pintér Norbert. – Remélem, mindenki számára sérülésmentesen lesz az alapozás, s jó olyan jó állapotba kerülünk, ami megalapozza a remek teljesítményünket. Az elmúlt hónapokban sikerült megismernem a harmadosztályt, amely meglátásom szerint igen vegyes képet mutat. Csapatszinten sokkal több van bennünk, mint azt az őszi szezon mutat, így bízom benne, hogy a most kezdődött felkészülés kihozza belőlünk a legjobbat. Az ősz végére már érződött rajtunk az összeszokottság, s ezt az utat folytatva jó tavasz elé nézünk. A célom, hogy a bajnokság első felében végezzen a csapat.

 

Csapatunk tervezett edzőmérkőzései. 2022. január 12., 13.00: Kaposvári Rákóczi FC–Aqvital FC Csákvár (NB II.). Január 15, 14.00: Kaposvári Rákóczi FC–Szekszárdi UFC (NB III. Közép csoport). Január 19., 14.00: Paksi FC II. (NB III. Közép csoport)–Kaposvári Rákóczi FC. Január 22.: szervezés alatt. Január 26., 14.00: Kaposvári Rákóczi FC–NK Nafta Lendava (szlovén II.). Január 29., 15.00: Kaposvári Rákóczi FC–Gerjeni SK (NB III. Közép csoport). Február 2., 14.00: Kaposvári Rákóczi FC–Paksi FC II. Február 6., 15.00: Kaposvári Rákóczi FC–B Build Mohács (NB III. Közép csoport).