A MOL Magyar Kupa harmadik fordulójában a két osztállyal feljebb szereplő ZTE FC együttesét fogadja csapatunk. A szombaton 15 órakor kezdődő találkozó előtt vezetőedzőnk, Horváth Rudolf mondta el várakozásait.

 

Nem vár könnyű mérkőzés együttesünkre, hiszen a két osztállyal feljebb szereplő ZTE FC ellen kell pályára lépnie labdarúgóinknak a MOL Magyar Kupa harmadik körében. Az első két fordulóban még fordított helyzetben volt csapatunk, hiszen az Ercsi és a PVSK is egy osztállyal alacsonyabban szerepelt, így mi vártuk esélyesként a találkozót, ez azonban most megfordult.

– Ez a párharc nagy rangadónak számított a múltban, most is úgy készülünk, hogy megnehezítjük a ZTE dolgát, de amikor legutóbb, még az NB I.-ben találkozott egymással már akkor nagy különbség volt a klubok között – fogalmazott Horváth Rudolf, csapatunk vezetőedzője. – A ZTE az egyik legdinamikusabb csapat az élvonalban, jelenleg az Európa-liga indulásért küzd, mi pedig a harmadosztályban szerepelünk. Feltérképeztük őket, készültünk rájuk, de jelenleg kétosztálynyi különbség van, amit eltüntetni csak úgy lehet, hogy mindenki a legtöbbet hozza ki magából. Felszabadult, bátor játékkal tudunk csak meccsben maradni. A szurkolóinkat szeretnénk magunk mellé állítani, egy pozitív képet akarunk kialakítani magunkról. Sajnos újabb két rutinos játékosunk dőlt ki, így sok fiatal lép szombaton, akiknek ez egy kiugrási lehetőség, hiszen kitörhetnek az NB III.-as közegből.

A sérülések nem először okoznak gondot vezetőedzőnknek, szerencsére a fiatalok rendre helyt állnak a harmadosztályú bajnoki meccseken, ami bizakodásra ad okot a jövőt illetően.

– Felfogásban és hozzáállásban azt várom a fiataloktól, hogy a ZTE ellen is vegyék fel a versenyt az ellenféllel, míg teljesítményben az egyéni legjobbat várom el tőlük – tette hozzá Horváth Rudolf. – Ha ez rövid távon nem is hoz eredményt, de hosszú távon ebből tudunk profitálni. Ez a meccs is a fejlődési folyamat része, szeretnék egyénileg és csapat szinten is hasznosítani a bajnokságban. A kupamérkőzésen nincs veszítenivalónk, megpróbálunk végig meccsben lenni. A futballban eddig is voltak csodák, így bízunk abban, hogy egy meccsen fel tudjuk venni a versenyt a Zalaegerszeggel.