A Magyar Kupa hetedik fordulójában a harmadosztályú SZEOL SC vendége lesz együttesünk. A szerdán 12 óra 30 perckor kezdődő találkozót Oláh Gábor vezeti majd, míg segítői Szvetnyik Bence és Molnár Alex lesznek.

A Szegedi Vasutas Sportpályán folytatja szereplését a Magyar Kupa legjobb 64 együttese között a Rákóczi. A főtábla első körében szintén idegenben lépett pályára csapatunk, s akkor a Vas megyei első osztályban érdekelt Király SZE felett aratott magabiztos győzelmet.
– A Magyar Kupában is szeretnénk jól szerepelni – fogalmazott Waltner Róbert, csapatunk vezetőedzője. – Remélem sikerül kiharcolni a továbbjutást. Újra egy ötmeccses széria következik, ami annak tükrében, hogy sok a sérültünk nem lesz egyszerű. Rotálni kell a csapatot, de megpróbáljuk ebből a helyzetből is a maximumot kihozni.
A szegediek jelenleg az NB III. Közép csoportjában szerepelnek. Az eddigi tizenkét mérkőzésükből hatot nyertek meg, illetve kétszer játszottak döntetlent. Az így megszerzett húsz pontjukkal pedig a tabella negyedik helyén állnak. A kupában azonban jól teljesítettek, hiszen az előző körben, a Merkantil Bank Liga NB II-ben érdekelt Balamazújvárost tudták legyőzni hazai környezetben.
A továbbjutás egy mérkőzésen dől majd el. Döntetlen esetén előbb kétszer tizenöt perces hosszabbítás következik, s ha a ráadás perceiben sem billenne valamelyik oldalra a mérleg nyelve tizenegyespárbaj következik.