Őszi bajnokként lép pályára az óesztendő utolsó bajnoki mérkőzésén a Kaposvári Rákóczi NB III-as futballcsapata. Együttesünk vasárnap 13 órakor kezd a fővárosi BKV Előre otthonában, és szeretne három ponttal gazdagodni.

A Rákóczi 15 mérkőzés után, vagyis a pontvadászat felénél, 32 pontot gyűjtve vezeti a tabellát, az ugyancsak 32 pontos Érd és a 31 pontos Ajka előtt. A kaposváriak 10 mérkőzést nyertek 2 alkalommal játszottak döntetlent és 3-szor kaptak ki az őszi szezonban. A legtöbb gólt, szám szerint 39-et lőtték az egész mezőnyben és a gólkülönbségük is a legjobb (+26). Vagyis több mutató szerint is az NB II-be vágyó zöld-fehéreknek áll a zászló. A fiúk az előző fordulóban kiütéses sikert arattak Budapesten, a THSE-Szabadkikötő otthonában, a tavaszról előrehozott 16. fordulóban pedig ismét a fővárosban lépnek majd pályára.
Soros ellenfelünk, a BKV Előre csapata a 10. helyről várja a folytatást a z eddig megszerzett húsz pontjával. A fővárosiak három mérkőzés óta nyeretlenek, a legutóbbi fordulóban egy pontot szereztek hazai környezetben a III. Kerület ellen. Hazai pályán eddig négy győzelmet arattak, és 13 pontot szereztek. A BKV az augusztusi nyitófordulóban gólnélküli döntetlent játszott Kaposváron, így a Rákóczinak lenne miért törlesztenie.  
„Az őszi elsőség egy részsiker, ami önbizalmat adhat a folytatásra – mondta honlapunknak Waltner Róbert, a Kaposvári Rákóczi FC edzője. – Ahhoz, hogy megőrizzük ezt a pozíciót, a legfőbb riválisainkat pedig mögöttünk tartsuk, az első lépést a BKV otthonában tehetjük meg. Bízom benne, hogy győztesen hagyjuk el a pályát, ehhez fegyelmezett játék és a nagy futómennyiség kell.”
A kaposvári együttesben Bakos Bence és Fodor Marcell sérülés miatt nem léphet pályára az év utolsó mérkőzésén. A 16. forduló szombati mérkőzésén az Ajka 1-0-rakikapott Csornán, az Érd pedig vasárnap fogadja a tabella 15. helyén tanyázó Gyirmót II. legénységét.