Az NB III. Dél-Nyugati csoportjának évzáró mérkőzésén három-nullás sikert arattunk a PTE-PEAC ellen. A találkozót követő sajtótájékoztatón vezetőedzőnk, Horváth Rudolf nagy bejelentést tett.

 

Horváth Rudolf: – Hetek óta lehet látni, hogy folyamatosan jövünk fel, így számítottam arra, hogy megszerezzük a győzelmet. Azt gondolom, a helyzetek száma alapján megérdemelten nyertünk. Az őszi szezon nehezen indult, de most sajnálom, hogy véget ért. Örültem volna még pár fordulónak, hiszen a nem túl jó rajt után kialakult a csapat magja és másfél év után végre felfelé tudunk tekinteni. Családi okok miatt a PEAC ellen vezettem utoljára a csapatot, de úgy gondolom, jó helyzetben, becsülettel adom át a helyemet. Van jövőkép, sok fiatal, saját nevelésű játékos alkotja a keretet, ami a későbbiekben biztosíthatja az osztályváltást. Másfél évvel ezelőtt nagy reményekkel érkeztem, hiszen egy életben egyszer adódik ilyen lehetőség. Prukner László elnök úr pedig életem lehetőségét kínálta fel. Megtiszteltetés volt egy ilyen tradicionális klubnál vezetőedzőként dolgozni, de azt is tudni kell, hogy sokszor volt nehéz helyzetben a csapat, álltunk a szakadék szélén, többször csak egy nüanszon múlt a folytatás, de végig bíztam a játékosokban, azokban, akik most a gerincet alkotják. A napi munka fokozatosan vált egyre jobbá, egyre könnyebbé, de a leendő gyermekem miatt úgy döntöttem, hogy a családom közelében szeretnék lenni. Ha ezt a koncepciót folytatja a klub, akkor hamarosan lehetőség adódik a feljutásra.

 

Kardos Ernő: – A mérkőzés összképét tekintve a Kaposvár megérdemelten nyert, azonban jól kezdtünk, az első harminc percben az történt a pályán, amit megbeszéltünk. Sőt, mezőnyben egyenrangú ellenfelei voltunk a Rákóczinak és a lehetőségeink is megvoltak, de határozatlanok voltunk a kapu előtt. Egyelőre nincs meg a csapat eleje, az a krém, ami ahhoz szükséges, hogy a kis helyzetekből is gólt szerezzünk. Ezt követően viszont egy perc alatt lenulláztuk magunkat, de azután is felvállaltuk a nyílt játékot, mentünk előre, kinyíltunk, így komoly gólszerzési lehetőségek adódtak az ellenfél előtt. Nem a döntetlenért jöttünk Kaposvárra, a keret alkalmas arra, hogy támadjunk, szerettünk volna meglepetést okozni, ehhez futballozni kell, de beleszaladtunk a késbe.