A hévízi vereség után fontos győzelemmel folytatta bajnoki szereplését a Kaposvári Rákóczi az NB III Nyugati csoportjában. Csapatunk a 10. fordulóban a Budapest Honvéd második együttesét fogadta a Cseri úton, és az első félidőben megszerzett kétgólos előny elegendőnek bizonyult a három pont begyűjtéséhez.

A Cseri úti ideiglenes otthonban Honvéd-helyzetekkel indult a mérkőzés, és Somodi kapus többször is bravúrral óvta meg a hálóját a góltól. A folytatásban a mieink kerültek fölénybe, és a 23. percben a vezetést is megszereztük#!# Hujber bátran lőtt távolról, és a labda a kapufát is érintve a bal felső sarokban kötött ki. (1-0.) Csapatunk még a szünet előtt megduplázta előnyét#!# a 43. percben Kollega továbbított Pintérhez, aki a kifutó kapus felett a hálóba emelt. (2-0.)
Nem indult jól számunkra a második félidő, a Honvéd már a 47. percben szépített#!# a vendégek kétméteres támadója, Tóth Barna fejelt a hálóba (2-1). A második félidőben több helyzetet dolgozott ki a vendéggárda, de vagy a befejezés volt pontatlan, vagy pedig Somodi kapus tette a dolgát kiválóan. Játékosaink végig kiválóan küzdöttek, és a lefújás után a három pont megszerzését ünnepelhettük.
Kaposvári Rákóczi FC–Budapest Honvéd-MFA II. 2–1 (2–0)
Kaposvár, Cseri út, 400 néző. V.#!# Molnár Á. (Iványi I., Molnár M.).
Rákóczi FC#!# Somodi – Nagy J., Lakatos G. (Godzsajev, 69.), Havas, Hadaró – Pintér A., Márton – Hampuk (Házi B., 64.), Nagy K. (Ludánszki, 52.), Kollega K. – Hujber. Vezetőedző#!# Házi László
Honvéd II.#!# Nagy S.  – Bíró T., Nemes B. (Fehér I., 81.), Palmes, Gergényi – Göblyös – Tömösvári, Márton, Király Á. (Rózsahegyi, a szünetben), Bíró Á (Toth H. 69.). – Tóth B. Vezetőedző#!# Gálhidi György
Gólszerzők#!# Hujber (23.), Pintér A. (43.), illetve Tóth B. (48.)
Sárga lap#!# Lakatos (39.), Pintér (82.), illetve Tóth B. (36.), Bíró (41.), Nemes (65.), Göblyös (74.)
Házi László#!# – A találkozó elején még voltak hibák a védekezésünkben, de Somodi bravúrjai megmentették a csapatot a góltól. Jó időben szereztük meg a vezetést, és a második gól is jókor született. A második félidőben területet akartunk adni a Honvédnak; azt volt a tervünk, hogy kontrából tovább tudjuk majd növelni az előnyünket. A szünet után sajnos nagyon hamar gólt kaptunk, és egyébként is nehezen tudtuk tartani a vendégek extra-magas centerét. Ezen a mérkőzésen ismét csapatként küzdöttünk, végig nagyon akartuk a győzelmet, és végül meg is nyertük ezt a fontos összecsapást. Úgy gondolom, hogy összességében megérdemelten nyertünk. Sajnos, mind a három cserénket sérülés miatt kellett végrehajtani, így nem tudtam úgy belenyúlni a mérkőzésbe, ahogy szerettem volna.

(Fotó#!# Lang Róbert)