Ekker Milán góljával végre itthon tartottuk a három pontot a Móri SE ellen az NB III. Nyugati csoportjának 25. fordulójában.

 

A tabella utolsó előtti helyén álló, idén még pontot sem szerző Mórt fogadtuk a Cseri úti sportcentrumban, ahová átköltözve még nem tudtunk győzni. Ezt a rossz sorozatot szerettük volna megszakítani a télen edzőt váltó Fejér vármegyeiek ellen, így már a mérkőzés első perceiben több helyzetet kialakítottunk. Sőt, az első után könnyedén gólt szerezhettünk volna, de Borbély Ákos beadása után Bíró Dominik rosszul vette át a labdát, így Kovács Dániel védeni tudta a lövését. A következő percekben még Zólyomi Dávid és Borbély Ákos is jelentkezett egy-egy jó átlövéssel, de az újabb ziccerekre a félidő derekáig kellett várni. Előbb Zólyomi Dávid ugratta ki remek ütemben Bíró Dominiket, aki elhúzta a kapus mellett a labdát, de kisodródott, így a lövését a visszazáró Sötét Dávid kivágta a gólvonalról. Ezt követően viszont, a 29. percben megszereztük a vezetést: Böndi Ádám kapáslövését Ekker Milán vette át az ötösön belül, majd a kapu jobb alsó sarkába továbbította a labdát (0–1). Az előnyünket viszont nem tudtuk megduplázni, pedig Bíró Dominik újra helyzetbe került, de ezúttal is hosszan tolta meg a labdát ziccerben, majd Pintér Norbert fejesét a kapufa hárította, míg a játékrész vége felé Borbély Ákos kevéssel gurított a jobb kapufa mellé.

A fordulás után szinte közvetlenül Gál Mátyás csúsztatása jelentette az újabb veszélyt, de ezt követően leült az addig igen lüktető iramban zajló találkozó. Ez a móriaknak kedvezett, akik némi mezőnyfölényt tudtak kialakítani, viszont kicsit több mint egy óra után ismét könnyedén megduplázhattuk volna az előnyt, azonban Ekker Milán középre gurítása után Bíró Dominik öt méterről a kapu mellé belsőzött. Emiatt izgalmasan alakult a hajrá, melyben Pintér Máté közeli lövését védte a móriak kapusa, azonban Ekker Milán gólra elég volt ahhoz, hogy október után újra itthon tartsuk a három pontot.

 

Horváth Rudolf: – Brusztolós mérkőzés volt, de erre is számítottunk, hiszen egyáltalán nem becsültük le a Gosztonyi Andrással felálló Mórt, melyet egy magasabban osztályban is megfordult edző készített fel. A munkája látszik a csapaton, hiszen csak egy gólokkal kapnak ki, ezért is tudtuk, ha nem rúgjuk meg a második gólt, kellemetlenné válik a stílusuk, felívelik a labdát a magas játékosaikra, de ezt Harsányi Dániel vezetésével hatástalanítani tudtuk. Helyzete nem volt az ellenfélnek, viszont megnehezítettük a dolgunkat, hiszen ordító helyzeteket hagytunk ki. A lényeg, hogy hosszú idő után újra nyertünk hazai pályán és sorozatban a második mérkőzésen nem kaptunk gólt, illetve ezúttal is sok helyi fiatal kapott lehetőséget. Szeretnénk a Tatabánya elleni meccsig sorozatban nyerni a meccseket, hogy a bajnokaspiráns ellen újra futballhangulat legyen.

 

Bozai Attila: – A mérkőzés vége izgalmasra sikerült, de újra abban a helyzetbe kerültünk, amibe hetek óta vagyunk, egy góllal kikaptunk. Nekünk minden mérkőzés egy döntővel ér fel, hiszen, amikor télen átvettem a csapatot egy lehetetlennek tűnő küldetést vállaltam el. Az őszihez képest egyértelműen lépett előre a csapat, bár most nem voltunk annyira közel a pontszerzéshez, mint az előző hetekben. A Rákóczi többet tett a győzelemért, minőségben előttünk járnak, azonban bosszantó gólt kaptunk, hiszen az egyik játékosok beragadt. Ezt követően viszont nem tudta lezárni a meccset az ellenfél, így bíztunk abban, hogy a futball örök törvénye most is érvényesül, de sajnos újra megint a szimpatikus vesztes szerepét tudtuk csak eljátszani.

 

Kaposvári Rákóczi FC–Móri SE 1–0 (1–0)

Kaposvár, Cseri úti sportcentrum, 170 néző. V.: Holczbauer F. (Keszthelyi T., Blum D.).

Kaposvári Rákóczi FC: Ipacs – Zólyomi, Kocsis B., Harsányi, Böndi – Borbély Á. (Hampuk Á., a 70. percben), Gál (Pintér M., a 70. percben), Országh (Kis-Fónai, a 73. percben), Pintér N. – Ekker (Mayer Máté, a 90. percben), Bíró D. (Szederkényi, a 73. percben). Vezetőedző: Horváth Rudolf.

Móri SE: Kovács D. – Erni, Sötét, Tölgyesi (Kuczi, a szünetben), Tar B. (Ferencz, a 85. percben) – Zsédely (Végvári, az 58. percben), Kovács K. – Hajdu M., Gosztonyi, Szombati – Bozai B. Vezetőedző: Bozai Attila.

Gólszerző: Ekker (a 29. percben).

Sárga lap: Böndi (a 63. percben), illetve Tölgyesi (a 12. percben), Tar B. (a 80. percben).

25. forduló Kaposvári Rákóczi FC–Móri SE 1–0