Nagyszerű első félidei játékunknak köszönhetően sikerült elhoznunk a három pontot a Szigetszentmiklós otthonából.

A Rákóczi kezdte aktívabban a mérkőzést. A 2. percben Dominic tört be a tizenhatoson belülre, az alapvonalról visszagurított Rajczi elé, aki a kapu mellé lőtt. A 19. percben Albert tette szépen a labdát Nagy Krisztián elé, aki lefutotta a védőjét és nyolc méterről higgadtan a kapu bal oldalába lőtt (0-1).
Négy perccel késöbb jött az újabb találatunk. Kovács Olivér lőtt jó 25 méterről, a labda lepattant a hazaiak kapusa előtt és a bal sarokban kötött ki (0-2). A 30. percben már három gól volt az előnyünk. Nagy Krisztiántól indult el a támadás a szélen, az ő beadása után Rajczi fejelt kapura és a labda Pollákról a hálóban pattant (0-3).. A félidő végére még nagyobb bajba került az SZTK, hiszen a lefújás előtt Vágó kapott piros lapot.
Lassabb tempóban indult a második játékrész. Tíz perc játék után Luka Dominic és Jasarevic próbált veszélyeztetni, sikertelenül. A 60. percben kettő emberelőnybe került a Rákóczi. Hevesi-Tóth rántotta le Albertet, ami után azonnal villant a piros. A folytatásban kettős emberelőnyünk ellenére nem sikerült komolyabb helyzetet kialakítani. Főleg cserék és a sárga lapok színesítették a játékot.
Csapatunk ezzel a győzelemmel megtörte három mérkőzés óta tartó nyeretlenségi sorozatát. Folytatás a jövő héten a Szeged ellen.
SZTK-Erima – Kaposvári Rákóczi 0-3 (0-3)
Szigetszentmiklós, 200 néző. Vezette#!# Nazsa
SZTK-Erima#!# Horváth – Osváth, Tóth, Vágó, Pollák – Bonifert (Kvekveskiri, 30.), Hevesi-Tóth, Kállai (Jasarevic, 46.), Kollega – Szepessy (Sipos, 71.), Szabó B. Vezetőedző#!# Várhidi Péter
Rákóczi FC#!# Somodi – Földes, Lakatos, Bank, Kiss M. – Albert (Kovács T., 69.), Kovács O. – Király (Karacs, 60.), Nagy K., Dominic (Fejős, 76.) – Rajczi. Vezetőedző#!# Márton Gábor
Gólszerzők#!# Nagy K. (19.), Kovács O. (23)., Pollák (30. – öngól)
Sárga lap#!# Szabó (44.), Kvekvesiri (64.), Jasarevic (90.), illetve Albert (65.), Kiss M. (80.), Karacs (85.)
Piros lap#!# Vágó (45.), Hevesi-Tóth (60.)
Várhidi Péter#!# – Egy ilyen mérkőzés után gratulálni kell az ellenfélnek. Borzasztóan nézett ki a mi szemszögünkből az első félidő, mindenben felülmúltak minket a vendégek. Gyorsaságban, frissességben, pontosságban, helyezkedésben is alulmaradtunk, semmi sem ült abból, amit előzetesen elterveztünk. Abban bízom, hogy most már kiegyenesedünk és a jövő héten megoldódnak a háttérben lévő problémáink.
Márton Gábor#!# – Felemás érzéseim vannak, ami fura lehet egy idegenben szerzett győzelem után. Nagyon jól kaptuk el a meccs kezdetét, megérdemelten szereztünk 3-0-s vezetést az első félidőben. A második játékrészt ugyanakkor nem tudom hova tenni, ennek ellenére érzésem szerint megérdemelten szereztük meg ma a három pontot.