Felsőházi rangadót vívott a harmadik helyén álló együttesünk a második ZTE FC ellen. A jó iramú találkozót végül Hegedűs Dávid fejesgóljával nyerte meg csapatunk, amely így hármas holtversenyből várhatja a folytatást.

A két csapat azzal a tudattal léphetett pályára, hogy a listavezető Gyirmót vereséget szenvedett, így a zalaiak egy pontszerzéssel megelőzhették volna a riválisukat, csapatunk pedig egy siker esetén pontszámban utolérhette volna a Zetét és a Gyirmótot.
Kitűnő, rangadónak megfelelő iramban kezdődött a mérkőzés, melynek elején csapatunk volt kezdeményezőbb. Zsiga Ervin már a hetedik percben célba vette Zöldesi Illés kapuját, de ez nem okozott gondot a hálóőrnek. Lényegesebben többet birtokolta a labdát együttesünk, s többször is helyzetbe kerültünk, de vagy Zöldesi Illés állt a gól útjába, vagy célt tévesztettek támadóink. A másik oldalon Bobál Gergely, illetve Babati Benjámin helyzetét jegyezhettük fel, de mindkét esetben védeni tudott Slakta Balázs, utóbbinál igen nagy bravúrt bemutatva. A félidő utolsó percében azonban már Zöldesi Illés is tehetetlen volt, s egy szöglet után Hegedűs Dávid fejesével megszerezte a vezetést csapatunk.
A második félidőben átadta a területet együttesünk, de a ZTE nem tudott ezzel élni, hiszen csak apróbb lehetőségeket dolgozott ki. Ráadásul a két perce pályán lévő Farkas Balázs kiállítása után meg is fogyatkozta a vendégek. A következő percekben Szakály Attila lövésével megduplázhatta volna előnyét csapatunk, de Zöldesi Illés ezúttal is ura volt a helyzetnek. A folytatásban több jó kontrája is volt együttesünknek, de a tíz emberrel futballozó zalaiak előtt is adódott egyenlítési lehetőség. A védelmünk azonban állta a sarat, s végül Kaposváron maradt a három pont.
Csapatunk a rangadón elért sikerével azonos pontszámmal áll, mint a Gyirmót és a ZTE, de kevesebb győzelem miatt marad a harmadik helyen.

Waltner Róbert: Fegyelmezett, a taktikát betartva játszottunk. Jól zártunk vissza a labdavesztések után. Megérdemelten nyertünk, többet birtokoltuk a labdát, sikerült kivennünk a szélsőiket a játékból. Az is nagy szó, hogy feljutó csapatként rangadót játszunk a Zetével, az pedig oda-vissza megvertük őket az extra teljesítmény.

Dobos Barna: Nehezen lendültünk bele a mérkőzésbe. Döntő momentumokban hibáztunk, gondolok itt Babati Benjámin ziccerére és a kiállításra. A második félidőben már az eredmény megtartására törekedett a Kaposvár. Nem tudtunk ziccereket kialakítani, jól védekezett az ellenfél, így nem tudtunk pontot szerezni.

Kaposvári Rákóczi FC–ZTE FC 1–0 (1–0)
Kaposvár, Rákóczi-stadion, 1300 néző. V.: Kassai (Theodoros, Kovács II. G.).
Kaposvári Rákóczi FC: Slakta – Vachtler, Szabó A., Ur, Hadaró (Fodor M., 65. p.) – Szakály A., Hegedűs D. – Zsiga E. (Nagy J., 84. p.), Nagy K., Tömösvári (Bíró D., 75. p.) – Beliczky. Vezetőedző: Waltner Róbert.
ZTE FC: Zöldesi – Bolla, Lesjak, Devecseri, Bedi – Kiss M., Kocsis G. (Farkas B., 63. p.) – Babati, Grumics, Barczi – Bobál G. (Gajdos, 84. p.). Vezetőedző: Dobos Barna.
Gólszerző: Hegedűs D. (45. p.).
Kiállítva: Farkas B. (65. p.).
Sárga lap: Nagy K. (43. p.), Zsiga E. (80. p.).

Kaposvári Rákóczi FC–ZTE
2019. február 24.