Harmadszor a Dunaújváros ellen

Vasárnap 17.00 órakor a Dunaújvárost fogadjuk a Rákóczi Stadionban az NB III. Dél-Nyugati csoportjának 27. fordulójában.

Ebben az idényben már harmadik alkalommal találkozunk a Dunaújváros csapatával: első ízben a Magyar Kupában, Babinszky Bence góljával, majd a bajnokságban, idegenben, Ekker Milán találatával győztük le a Fejér vármegyeieket, akik igen nehéz helyzetből várják a vasárnapot. Dobos Barna tanítványai ugyanis sereghajtóként várják a találkozót, s minden egyes pontra égető szükségük van a bent maradás kiharcolásához, így semmiképp sem vár ránk könnyű mérkőzés.
– Nem lesz könnyű dolgunk hétvégén, mivel egy kiesés ellen menekülő csapat tud nehézséget okozni, a Dunaújvárosnak is vannak kifejezetten jó periódusai a mérkőzéseken, emellett jó játékosok alkotják a keretet – mondta Heil Máté, csapatunk belső védője. – Elsősorban saját magunkkal kell foglalkoznunk, jól sikerült a heti felkészülés és szeretnénk újra hazai pályán nyerni!
Az előző körben értékes, önbizalomnövelő döntetlent értünk el az éllovas Iváncsa KSE otthonában. A három piros lapot és hat gólt hozó találkozó csapatunk részéről is áldozattal járt, Pintér Mátét kiállították, így nem léphet pályára a Dunaújváros ellen.
– Szerintem abszolút értékes pontot szereztünk múlt hétvégén, főleg, hogy majdnem egy félidőt emberhátrányban játszottunk egy bajnoki címért küzdő csapat ellen – tette hozzá Heil Máté. – Ez mindenképp nagy erőt ad az utolsó négy fordulóra és remélem sikerül mindegyik meccset behúzni.
Ebben az idényben már csak olyan együttesekkel találkozunk, amelyek a kiesés elkerülése ellen küzdenek, ugyanis a sereghajtó Dunaújváros után a Mohács, majd a Fehérvár II., végül pedig az Érd vár ránk.
– Mint már említettem, nem egyszerű a kiesés ellen küzdő csapatok ellen játszani – vélekedett Heil Máté. – Nekünk a saját céljainkkal kell foglalkoznunk és hinnünk kell benne, hogy ezt el is tudjuk érni. Ehhez összeszedett csapatjáték és maximális koncentráció szükséges, mert ha így játszunk, akkor bárkit meg tudunk verni.

Ellenfél-lesen: Dunaújváros

Sorozatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal a Dunaújváros csapata van a célkeresztben.

Az NB III. Dél-Nyugati csoportjának 27. fordulójában, vasárnap 17.00 órakor Dunaújvárost fogadjuk a Rákóczi Stadionig. A kezdő sípszóig ismerkedjünk meg egy kicsit dunaújvárosiakkal.

Múlt
A jelenleg harmadosztályban érdekelt Dunaújváros jogutódja annak a Dunaferrnek, amely a kétezres évek elején az ország egyik legjobb csapata volt. Egervári Sándor irányításával 2000-ban bajnoki címet szereztek, elindulhattak a Bajnokok Ligájában, ahol kevésen múlt a csoportkörbe jutásuk. Egy évvel később ezüstérmet szereztek az NB I.-ben és az UEFA Kupában is kipróbálták magukat.

Egymás ellen
A Dunaújvárossal az első osztályban hat alkalommal találkozunk, egy győzelem mellett háromszor kaptunk ki és kétszer játszottunk döntetlent. A másodosztályban eddig 22 alkalommal találkoztunk a Duna-partiakkal. A mérleg: 6 győzelem, 7 döntetlen, 9 vereség. A harmadik ligában ebben az idényben találkoztunk először a Fejér vármegyeiekkel, akiket Ekker Milán góljával győztük le.

 

Jelen
A Dunaújváros sereghajtóként érkezik hozzánk. Dobos Barna tanítványai 26 forduló alatt ötször nyertek, hétszer játszottak döntetlent, míg tizennégy alkalommal kaptak ki. Az eddig szerzett 22 pontjukkal hárompontos hátrányban vannak a még bent maradást érő helyen álló Szekszárddal szemben, így minden egyes pontra égető szükségünk van.
Ebben a szezonban a MOL Magyar Kupa első körében is találkoztunk a Dunaújvárossal, s hosszabbítás után, Babinszky Bence bombagóljával jutottunk tovább

Szurkolói információk a Dunaújváros elleni meccsre

Együttesünk az NB III. Dél-Nyugati csoportjának 27. fordulójában a Dunaújváros csapatát látja vendégül. A vasárnap 17.00 órakor kezdődő összecsapás előtt néhány hasznos információval szeretnénk segíteni szurkolóinkat.

A vasárnapi bajnoki mérkőzésre csak a helyszínen, a Rákóczi-stadion jegypénztáraiban nyílik jegyvásárlási lehetőség, kizárólag készpénzzel. A jegyvásárláshoz továbbra sem kell szurkolói kártya. A jegypénzárak a mérkőzés előtt egy órával nyitnak ki.

Jegyárak
Nagylelátó: 700 Ft
Főépület: 1.000 Ft
Állószektor: ingyenes
Vendégszektor: 700 Ft
A 14 éven aluliak, illetve a 75 éven felüliek ingyenesen tekinthetik meg a mérkőzéseket.

Parkolás
Szurkolóink a nagylelátó mögötti parkolóban (A jelű parkoló), illetve a főépülettől pár méterre található parkolóban (B jelű parkoló) tudják hagyni az autóikat.

Büfé
Szurkolóink a főépületben, illetve a nagylelátó E szektorában várja büfé.

Közvetítés
A mérkőzést a Kapos TV élőben közvetíti a YouTube csatornáján. A közvetítés linkjét a Facebook oldalunkon tesszük majd közzé.

Meccs után
A világhírű McDonald’s gyorsétteremlánc szeretettel és 20% kedvezménnyel várja szurkolóinkat az S Parkban található éttermében. Szurkolóink a bérletük vagy a belépőjegyük felmutatásával, tetszőleges alkalommal, 2023. december 31-ig 20% kedvezményben részesülnek a számla végösszegéből, kizárólag az S Parkban található, nemrég átadott McDonald’s étteremben, helyben történő fogyasztás esetén. A kedvezmény a mobil applikációban található kuponokkal és más akciós ajánlatokkal nem vonható össze!Ugyanezt a kedvezményt a vendégcsapat szurkolói is igénybe vehetik a mérkőzés napján a jegyük bemutatásával, szintén kizárólag az S Parkban, az Árpád utca 20. szám alatti McDonald’s étteremben.

Piros lapokkal tarkított rangadón szereztünk pontot Iváncsán

Hat gól mellett három piros lap is színesítette az éllovas Iváncsa KSE elleni fellépésünket az NB III. Dél-Nyugati csoportjának 26. fordulójában.

Az éllovas ellen pályára lépni sohasem könnyű. Egyik félnek sem, ugyanis mindig, mindenki az első helyen állót szeretné legyőzni. Ez csapatunk esetében sem volt másként, ráadásul a bajnokságot vezető iváncsaiak egy meglepő vereséget követően fogadott bennünket, így szerettek volna visszatérni a győztes útra. Ebből pedig csak jó mérkőzés kerekedhetett ki. Az első percek remek iramát követően egy szép akció végén szereztük meg a vezetést. A tizenharmadik percben Babinszky Bence rohamozott a jobb szélen, majd egy Horváth Balázzsal történő kényszerítő után betört a tizenhatoson belülre, levezette a labdát az alapvonalig, majd centerezett, Hampuk Ádám pedig két méterről passzolt a hálóba (0–1). A vezetés után meleg pillanatokat élhettünk át, előbb Kiatipisz Arisztotelisz került helyzetbe, de nyolc méterről csak a jobb kapufát találta telibe, míg a kipattanót pont Horváth Fábián kezébe rúgta, majd két perc múlva kapusunk Suszter László ziccerét védte. A folytatásban is a hazaiak akarata érvényesült, csak egyszer-egyszer tudtunk ígéretes kontrát vezetni. Ennek ellenére a játékrész derekán megdupláztuk az előnyünket: Ekker Milán adott kitűnő labdát Horváth Balázsnak, aki kapásból, hat méterről, kissé jobbról lőtt a jobb alsóba (0–2). A második találatunk bár egy kicsit megfogta a hazaiakat, azonban még a szünet előtt szépíteni tudtak, hiszen Törőcsik Péter pár jó csel után lőtte ki a bal alsó sarkot (1–2), így a második félidő még bőven tartogatott izgalmakat.
A fordulás után szerkezetet váltottunk, azonban Székely Tibornap öt perc elteltével új taktikát kellett kitalálnia, miután Pintér Máté begyűjtötte a második sárga lapját is, így emberhátrányba kerültünk. A következő percekben igen nagy nyomás alá helyezett bennünket a listavezető, igen keveset találkoztunk a labdával, azonban akaratból, küzdésből jelesre vizsgázva futballoztunk tovább, ez pedig meghozta az eredményét. Horváth Balázs ugyanis akaratosan küzdött meg egy labdáért, majd estében, a védő mellett lőtt a jobb alsóba (1–3). A kétgólos előnyünk nem tartott sokáig, az utolsó húsz percbe lépve Horváth Fábián bravúros védését követően Madarász Bence elé került a kipattanó, aki két méterről lőtt a hálóba (2–3).
A mérkőzés hajrájában még jobban beszorultunk a kapu elé, a hazaiak sorra dolgozták és hagyták ki a nagyobbnál-nagyobb lehetőségeket, ami feszültséget okozott náluk. A 89. percben viszont Aradi Csaba fejelt a kapunkba (3–3), így úgy tűnt, hogy pontot mentenek az iváncsaiak, akiktől a Barta Barnabás annyira szerette volna megkaparintani a labdát a gólt követően, hogy kakaskodásért kiállították. A csattanó viszont ezt követően jöhetett volna, ugyanis még egy utolsó támadást indítottunk, melynek végén Pusztai Dániel kiharcolt egy büntetőt, ezt pedig a hazaiak vezetőedzője, Tóth András sem tűrte szó nélkül, így őt is kiállította Juhász Bálint játékvezető. A tizenegyesből Babinszky Bence tehette volna fel a pontot az i-re, de lövését védte Varga Ádám, így elmaradt a bravúr.

Székely Tibor: – Az ilyen mérkőzések viszik előre a csapatunkat. Az első helyezett otthonában játszottunk, az Iváncsa ráadásul egy modern futballt képviselő csapat, nem is véletlenül vezeti a csoportot. Rendkívül büszke vagyok a játékosaimra, hiszen kétszer is vezettünk ellenük, sőt, a második félidő ötödik percétől emberhátrányban játszottunk, viszont a szívüket-lelküket kitették a pályára a srácok. Ilyen mérkőzések kellenek ahhoz, hogy fejlődni tudjunk, bizakodó vagyok a jövőt tekintve. Azt sajnálom, hogy a végén nem tudtuk értékesíteni a tizenegyest, de azért szép sport a labdarúgás, mert ilyen pillanatokat, ilyen mérkőzéseket lehet megélni általa. Nem vagyok elkeseredve, csupán azért vagyok szomorú, mert a játékosaim megérdemelték volna, hogy elvigyük Iváncsáról a három pontot.

Tóth András: – Van hiányérzetem, mert rengeteg helyzetet dolgoztunk ki. A Kaposvárnak viszont két kapura lövése volt az első félidőben, ezekből pedig gól lett. Rengeteg helyzetet hagytunk ki, mozgósítottunk mindent annak érdekében, hogy megnyerjük ezt a mérkőzést, de a rohanásban mindig benne vannak a hibák. Nagy erőt mutattunk, hiszen háromszor is felálltunk hátrányból, bár így is keserű lehetett volna a mérkőzés vége, de Varga Ádám hozzátette a magáét. Összességében úgy érzem, elhagytunk két pontot.

Iváncsa KSE–Kaposvári Rákóczi FC 3–3 (1–2)
Iváncsa, Károlyi István Sporttelep, 360 néző. V.: Juhász B. (Bertalan D., Mohos M.).
Iváncsa KSE: Varga Á. – Madarász B., Aradi, Kasza, Arisztotelisz (Barta, a 67. percben) – D’Urso (Király D., a 67. percben), Kercsó – Suszter (Székely, a 67. percben), Törőcsik, Kovács S. – Bányai. Vezetőedző: Tóth András.
Kaposvári Rákóczi FC: Horváth F. – Heil, Gál M., Harsányi D. – Ekker, Horváth B., Pintér M., Szederkényi, Pusztai – Babinszky, Hampuk (N. Mazzonetto, a 67. percben). Vezetőedző: Székely Tibor.
Gólszerzők: Törőcsik (a 37. percben), Madarász (a 70. percben), Aradi (a 89. percben) illetve Hampuk (a 13. percben), Horváth B. (a 28. és a 65. percben).
Kiállítva: Pintér M. (az 52. percben), illetve Barta (a 89. percben), Tóth András (a 93. percben – kispadról).
Sárga lap: Kercsó (a 62. percben), Kovács S. (a 78. percben), illetve Pintér M. (a 31. percben), Pusztai (a 43. percben), Horváth F. (a 87. percben).

Pontokért utazunk a listavezetőhöz is

Az NB III. Dél-Nyugati csoportjának 26. fordulójában, vasárnap 17.00 órakor az élen álló Iváncsa KSE otthonában lépünk pályára.

A tavaszi szezonban eddig rendre jól jöttünk ki a rangadókból, így a bajnokságot vezető Iváncsa KSE otthonába sem feltartott kézzel, hanem önbizalommal telve utazunk.
– Erős csapattal találkozunk, de nem feltett kézzel utazunk Iváncsára, győzni szeretnénk – hangsúlyozta Mayer Milán, a Kaposvári Rákóczi FC támadója. – Biztos vagyok benne, hogy egy jó mérkőzés lesz, hiszen mindkét csapat látványos, támadófocit játszik. Igyekszünk mi irányítani a mérkőzésen, hiszen nekünk is megvan a saját célunk.
A listavezető Iváncsa az előző fordulóban botlott, ugyanis kikapott a kiesés ellen harcoló Mohács otthonában, azonban továbbra is vezeti a csoportot.
– A bajnoki címért küzdenek, ezért biztos fájó volt számukra az elmúlt hétvége – tette hozzá játékosunk. – Nem gondolom, hogy hullámvölgybe kerültek volna, csak azért mert egyezer kikaptak.
Csapatunk viszont jobb formába kerül, folyamatosan fejlődik a játék, ami az eredményekben is megmutatkozik.
– Jó a csapatösszhang és a mester által kért taktika is közel áll hozzánk. Sokat dolgozunk hétközben, aminek azt gondolom, látszata is van – árulta el a siker titkát Mayer Milán.

Fő támogatók








Médiapartnereink