A harmadosztály Nyugati csoportjának kilencedik körében a Pénzügyőr SE csapatát fogadtuk. A végletekig kiélezett találkozót végül Ivancsics Gellért döntötte el a 96. percben.

A tabellán elfoglalt helyezések alapján egyértelműen csaptunk volt a találkozó esélyese, s ehhez még az is hozzájárult, hogy a vendégek még pontot sem szereztek otthonuktól távol. Ennek megfelelően kezdtük a mérkőzést#!# Kollega Krisztián már a második percben célba vette a vendégek kapuját, de rátartottak a lábára, így hibázott. A következő percben pedig Sóron Tibor lövését blokkolták a gólvonalon. Az első negyed óra után jegyezhettük fel az első fővárosi helyzetet, ekkor Sztrunga Zsolt csúsztatott fölé egy szögletet követően. A félidő utolsó perceiben megélénkült a mérkőzés. Előbb Nagy Krisztián majd Hadaró Valentin puskázott egy egy-egy igen ígéretes lehetőséget, de ekkor sem tudtuk feltörni a vendégek igen betömörülő védelmét.

A második félidőben egy védelmi hiba után Turi Ákos került ziccerbe, Slakta Balázs hatalmas bravúrral menteni tudott. Válaszként Andorka Péter, majd Ivancsics Gellért puskázott el egy-egy hasonlóan ordító ziccert. Ezt követőn Hadaró Valentin eresztett el két igen életerős löketet, az elsőt szögletre tolta Czuczi Márton, míg a második kevéssel elkerülte a kaput. Csapatunk fölénye a 67. percben érett góllá, ekkor a csereként beálló Ivancsics Gellért kapott remek átadást, s közelről a kapu bal oldalába lőtt. A találkozó hajrájába érve Vachtler Csaba és Ur László is begyűjtötte a második sárga lapját is, így kilenc emberrel fejeztük be a mérkőzést. Sajnos ezt kihasználta az ellenfél, s Esze Bence átlövésének köszönhetően egyenlítettek a pasarétiek. A folytatásban még megfogyatkozva is küzdöttünk a győzelemért, mindkét kapu veszélyben forgott. A találkozót végül az utolsó pillanatban döntöttük el#!# Ludánszki Bence került helyzetbe, az ő lövést még hárítani tudta Czuczi kapus, a kipattanó Ivancsics Gellért elé került, aki könyörtelenül kihasználta a lehetőséget.
A közönség a fiúk küzdeni akarását és győzelmét, amivel az élre ugrottak vastapssal jutalmazta.

Kaposvári Rákóczi FC–Pénzügyőr SE 2–1 (0–0)
Kaposvár, Rákóczi-stadion, 400 néző. V.#!# Szommer (Illés, Bati).
Kaposvári Rákóczi FC#!# Slakta – Vachtler, Ur, Lakatos G., Hadaró – Szakály A., Nagy K. – Sóron, Böjte (Ivancsics, a szünetben), Kollega K. (Ludánszki, 73. p.) – Andorka (Nagy J., 60. p.). Vezetőedző#!# Waltner Róbert.
Pénzügyőr SE#!# Czuczi – Szekszárdi, Kovács J., Luczek – Besztercei (Szigeti, 75. p.), Szabó B. (Esze, a szünetben), Despotovics Nagy B. – Turi, Sztrunga, Feil. Vezetőedző#!# Varga Balázs.
Gólszerzők#!# Ivancsics (67. és a 96. p.), illetve Esze (83. p.)
Kiállítva#!# Vachtler (77. p.), Ur (81. p.).