Győzött a jobb Kaposváron#!# a labdarúgó OTP Bank Liga 9. fordulójában 2-0-ra nyert a Diósgyőr a Rákóczi otthonában. Mindkét gólt Nikházi Márk szerezte.

Ranilovic eltiltás, Kovács Olivér pedig sérülés miatt maradt ki a múlt heti, győztes csapatból. A fiúk az első hazai győzelem megszerzésére készültek a jó erőkből álló és legutóbbi négy bajnokiját megnyerő borsodiak ellen. 
Alig két és fél perc telt el a mérkőzésből, amikor Barczi emelt balról középre, Futács fejéről Nikházi elé került a labda, aki 14 méterről Posza felett a kapu közepébe ívelt. 0-1. 
A 10. percben szabadrúgást lőhetett a DVTK#!# Gohér ballal, 25 méterről vette célba a kaput, Posza szögletre mentett. A 18. percben labdát szerzett a Diósgyőr, Tisza indította Futácsot, akit a tizenhatoson belül szépen szerelt Zámbó. Négy perccel később, bal oldali szöglet után Okuka fejelt 4 méterről, Rados védett. A következő sarokrúgás után Lucas bólintott az ötösről, és a gólvonalon álló Eperjesi fejelte ki a labdát a mezőnybe. 
A 24. percben Thiam eresztett meg kemény lövést középről, 22 méterről, Rados védett. Két perc múlva Babic ívelte jobbról a kapu elé a labdát, a berobbanó Lucas 5 méteres fejesét szépen védte Rados. A 29. percben Tisza vette célba a kaput balról, majdnem az oldalvonal mellől, Posza szögletre mentett, majd Barczi 22 méteres lövése után Bőle a gólvonalról vágta ki a labdát. A 36. percben Futács 21 méterről leadott, lapos lövése kerülte el a kaposvári kaput. Egy perccel később a tizenhatoson belül Zámbó lyukat rúgott, Futács pedig tiszta helyzetben a kapust találta el. 
A 44. percben Babic lőtt csúnyán egy 30 méteres szabadrúgást, majd a túloldalon Nikházi lőtt középről, 18 méterről fölé. 
Az 53. percben bal oldali szöglet után Markus 8 méteres fejese után védett Rados kapus. Egy perccel később Futács vette le a labdát, majd fordulásból, 15 méterről lőtt, a bal alsóba tartó labdát Posza ütötte szögletre. A jobb oldali szöglet után a hosszú oldalon érkező Vadász fejelt négy lépésről az oldalhálóba. A 64. percben Futács szerzett labdát, 15 méteres lövését lábbal védte Posza. 
A 70. percben növelte előnyét a Diósgyőr. Kostictól nem tudták elvenni a labdát a kaposváriak, Nikházihoz passzolt, aki 12 méterről, jobbal a kapu jobb oldalába lőtt. 0-2.
Az utolsó percekben már csak a mezőnyben passzolgattak a csapatok; úgy tűnt, mindenki beletörődött a végeredménybe. A Diósgyőr egymás után ötödször nyert, a Rákóczi pedig maradt a 16. helyen. 
Kaposvári Rákóczi FC – Diósgyőr FC 0-2 (0-1)
Kaposvár, 1500 néző. V.#!# Szabó Zs.
Rákóczi FC#!# Posza – Coroian, Lucas, Zámbó – Addo – Okuka, Babic  (Oláh, 69.), Thiam (Waltner, 59.), Bőle – Markus (Petrache, 77.), Balázs B. Vezetőedző#!# Prukner László
Diósgyőr#!# Rados – Eperjesi, Vadász, Kádár, Gohér – Abdouraman – Nikházi, Barczi  (Gosztonyi, 77.), Kostic – Tisza (Quintero, 61.), Futács (Bacsa, 70.). Vezetőedző#!# Tomislav Sivic
Gólszerző#!# Nikházi  2 (3., 70.)
Sárga lap#!# Coroian (31.),  Okuka (45.), Zámbó (60.), Babic (62.), illetve Barczi (11.), Futács (59.), Vadász (80.)